Business

Sharing Minds, Changing Lives [VLIR-UOS]

“Onze opdracht is science for development. Niet alleen capaciteitsversterking van academici in het Zuiden, maar ook van academici in Vlaanderen: het is een kruisbestuiving. Bovendien gaat het verder dan het academische. We leggen veel nadruk op onderzoek omdat het de kwaliteit van het onderwijs verbetert. We zien er ook op toe dat over onderzoeksresultaten niet enkel wordt gepubliceerd maar dat ze ook worden toegepast op het terrein, evenals in lokaal en globaal beleid. Wij zijn een Vlaamse koepelorganisatie die financiering ontvangt van het federaal ministerie van ontwikkelingssamenwerking, dat onder voogdij staat van Alexander De Croo, federaal Minister voor ontwikkelingssamenwerking en digitale agenda”, zegt Kristien Verbrugghen, directeur van VLIR-UOS.

Data

De bedoeling van het project DATA is drieledig:

  1. Organisatie brede centralisatie van alle relevante informatie;
  2. Eén keer de data verzamelen en permanent actueel houden;
  3. Ter beschikking stellen van data, én een eigen profiel aan de externe gebruikers (de VLIR-UOS “community”), en het hanteren van de database als platform voor projectindiening en -opvolging.

Tim Zeuwts, Information Management Officer: “de eerste twee objectieven zijn al gerealiseerd, het ontsluiten naar de verschillende interne en externe gebruikers is nog volop in ontwikkeling. We krijgen nu vragen van de gebruikers binnen de universiteiten en de hogescholen om de database te kunnen gebruiken voor bijkomende toepassingen zoals het indienen van projectvoorstellen en de communicatie met de instellingen, zelfs ook voor gebruik voor niet door VLIR-UOS gefinancierde programma’s.”

Kristien: ”Soms zie ik het ook wel als een risico dat alles van één database afhangt. We worden erg afhankelijk van IT. We hebben dus nood aan een betrouwbare partner”.

Het huis in orde zetten

Kristien: “Het project heeft ons toegelaten om onze processen te uniformeren en te vereenvoudigen. We hadden daar met de vorige leverancier geen tijd voor gemaakt en dat bleek geen succes. Samen met Cronos hebben we dat nu erg grondig gedaan.”

Het project “DATA” werd uitgevoerd door PHPro, een competence center binnen de Cronos groep. PHPro is één van de marktleiders voor digitale projecten in België wat betreft Magento expertise. Daarnaast hebben zij een sterke focus op Drupal als CMS, maatwerkprojecten in PHP (met frameworks zoals Symfony en Zend Framework) en PIM-oplossingen op basis van ContentServ en Akeneo.

Ontdek meer

Innovatie
Enabel verbindt internationale medewerkers met digitale tools

Enabel is het Ontwikkelingsagentschap van de federale overheid. Het agentschap, met hoofdzetel in Brussel, beheert met 2000 medewerkers zo’n 170 ontwikkelingsprojecten in een twintigtal landen in Afrika en het Midden-Oosten. Om vlot te kunnen samenwerken over de grenzen heen, groeide de nood aan een gemeenschappelijk platform, ondersteund door experten en digitale oplossingen. Cronos Public Services hielp het agentschap met een voorstel op maat.

Innovatie
Thomas More bouwt toekomst uit met nieuwe website

Met meer dan 21.000 studenten is Thomas More uitgegroeid tot de grootste hogeschool van Vlaanderen. Momenteel schrijft de kennisinstelling aan een nieuw hoofdstuk, met een sterke focus op levenslang leren, internationalisering en onderzoek. Bij dat nieuwe hoofdstuk hoort ook een gecentraliseerde website met daarop alle opleidingen, onderzoekscentra en andere initiatieven. Om de technische, creatieve en strategische aspecten van die overkoepelende website uit te werken, deed Thomas More beroep op Cronos Public Services.

Business
Wie werkt, wordt beloond: DWSE en VLABEL werken jobbonus uit

De Vlaamse overheid wil werklozen aanmoedigen om werk te zoeken, en tegelijkertijd werkenden stimuleren om aan het werk te blijven. Hiervoor werd de jobbonus in het leven geroepen. Het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL), Digitaal Vlaanderen en Cronos Public Services sloegen de handen in elkaar om deze bonus samen te realiseren.

Innovatie
FOD Mobiliteit en Vervoer innoveert met low-codeplatform vol voordelen

De FOD Mobiliteit en Vervoer ontwikkelt regelmatig nieuwe applicaties om de burger en het land te ondersteunen in het dagelijks leven te land, ter zee en in de lucht. Met de hulp van Cronos Public Services schakelde de FOD over naar een nieuw ontwikkelingsplatform waarbij gebruiksvriendelijkheid en snelheid centraal staat. Het geheim? Low-code.

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.