Media

Hoe een ‘mobile first’ strategie dienstverlening van stad Antwerpen dichter bij de mensen moet brengen

  • Stadsapp

  • 1-op-1 communicatie

  • Digitale Transformatie

Stad Antwerpen laat vandaag mede-oprichter van De Cronos Groep, Dirk Deroost en Managing Partner van competence center icapps, Kris Kemland aan het woord over hun stadsapp.

Stad Antwerpen heeft bewust gekozen voor een ‘mobile first’ strategie, waarbij de mobiele app het eerste digitale communicatiekanaal is.

Samen met competence center icapps werden we door de stad en haar IT-partner Digipolis geselecteerd als strategische partner om deze vernieuwende stadsapp te ontwikkelen en verder uit te bouwen.

De lancering van de stadsapp is voorzien in het najaar van 2022. Inwoners zullen dan nog steeds terecht kunnen op de website met het e-loket, in het call center van de stad en aan de fysieke stadsloketten maar het is wel de bedoeling dat de nieuwe app het eerste communicatiemiddel wordt.

 

De ambities van het stadsbestuur zijn dan ook niet min:

➡️ 35 procent van de inwoners zullen de app gebruiken tegen 2024

➡️ en 70 procent tegen 2030

 

Alweer een ambitieus project waar we met volle toewijding onze schouders onder zetten!

Of zoals Dirk Deroost het in het artikel zelf verwoordt:

“Met dit project bevestigen we ons commitment om stad Antwerpen, en bij uitbreiding de Vlaamse overheid, te ondersteunen in de verdere digitalisering van haar diensten.”

Dirk Deroost, mede-bestuurder van De Cronos Groep

Het volledige artikel kan u nalezen op Bloovi via deze link.

 

Wenst u meer informatie te verkrijgen over onze aanpak? Aarzel dan niet om ons te contacteren: via uw accountmanager, onze website of volgende week op Trefdag Digitaal Vlaanderen!

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Vrouwe Justitia met blinddoek en weegschaal
Event
De Cronos Groep aanwezig op lancering Europese Innovatiecentrum voor Justitie
2 weken geledenVorige week was De Cronos Groep aanwezig op de lancering van het Europese Innovatiecentrum voor Justitie, een baanbrekend initiatief in samenwerking met Microsoft en PwC. Deze mijlpaal markeert…
Lees meer
Aankondiging
Cronos Public Services wordt partner voor drie percelen binnen de raamovereenkomst ‘VITO ICT Infrastructuur 2023’

17 oktober 2023 – Cronos Public Services heeft recent de gunning ontvangen voor 3 percelen binnen de overheidsaanbesteding van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) voor de aankoop, huur of leasing van hard- en software (en gerelateerde diensten) binnen het domein van ICT infrastructuur. Dit partnerschap benadrukt de expertise en betrouwbaarheid van Cronos in het leveren van hoogwaardige ICT-oplossingen, specifiek voor de openbare sector.

Lees meer
In de pers
Kortrijk lanceert AI Virtuele Assistent als prototype voor Vlaanderen

10 oktober 2023 – Vandaag vond de persconferentie rond de lancering van de AI Virtuele Assistent in samenwerking met Stad Kortrijk plaats.
Deze innovatieve chatbot, aangedreven door de artificiële intelligentie van ChatGPT, is niet alleen in staat om inwoners te helpen met hun vragen, maar ook om meldingen 7 dagen per week, 24 uur per dag te registreren.

Lees meer
In de pers
Modulair: een online platform om de leegstand in de stad Brugge tegen te gaan

21 september 2023 – Deze maand werd het online platform Modulair gelanceerd. Een verbindend netwerk tussen ondernemers, eigenaars en het beleid waarmee er slim wordt omgegaan met leegstaande ruimtes in de stad Brugge.

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.