Media

Hoe een ‘mobile first’ strategie dienstverlening van stad Antwerpen dichter bij de mensen moet brengen

  • Stadsapp

  • 1-op-1 communicatie

  • Digitale Transformatie

Stad Antwerpen laat vandaag mede-oprichter van De Cronos Groep, Dirk Deroost en Managing Partner van competence center icapps, Kris Kemland aan het woord over hun stadsapp.

Stad Antwerpen heeft bewust gekozen voor een ‘mobile first’ strategie, waarbij de mobiele app het eerste digitale communicatiekanaal is.

Samen met competence center icapps werden we door de stad en haar IT-partner Digipolis geselecteerd als strategische partner om deze vernieuwende stadsapp te ontwikkelen en verder uit te bouwen.

De lancering van de stadsapp is voorzien in het najaar van 2022. Inwoners zullen dan nog steeds terecht kunnen op de website met het e-loket, in het call center van de stad en aan de fysieke stadsloketten maar het is wel de bedoeling dat de nieuwe app het eerste communicatiemiddel wordt.

 

De ambities van het stadsbestuur zijn dan ook niet min:

➡️ 35 procent van de inwoners zullen de app gebruiken tegen 2024

➡️ en 70 procent tegen 2030

 

Alweer een ambitieus project waar we met volle toewijding onze schouders onder zetten!

Of zoals Dirk Deroost het in het artikel zelf verwoordt:

“Met dit project bevestigen we ons commitment om stad Antwerpen, en bij uitbreiding de Vlaamse overheid, te ondersteunen in de verdere digitalisering van haar diensten.”

Dirk Deroost, mede-bestuurder van De Cronos Groep

Het volledige artikel kan u nalezen op Bloovi via deze link.

 

Wenst u meer informatie te verkrijgen over onze aanpak? Aarzel dan niet om ons te contacteren: via uw accountmanager, onze website of volgende week op Trefdag Digitaal Vlaanderen!

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Ontdek hoe u uw digitale dienstverlening kan versterken via de Aanvraagmodule

26 mei 2023 – Ontdek hoe u uw digitale dienstverlening kan versterken via de formulierentool van Digitaal Vlaanderen, een onderdeel van Mijn Burgerprofiel tijdens een gratis informatieve webinar van Digitaal Vlaanderen.

Lees meer
In de pers
Een online weggeefplatform voor Afvalvrij mei van Limburg.net

28 april 2023 – Voor het achtste jaar op rij zet Limburg.net de hele maand mei in het teken van afval beperken en zo de afvalberg van alle gezinnen in Limburg en Diest te verkleinen. Samen met de experten van Calibrate creëerden we voor deze campagne een online weggeefplatform.

Lees meer
Actualiteit
Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de ICT

27 april 2023 – Vandaag vieren we de Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de ICT! Deze dag heeft als doel meisjes en vrouwen aan te moedigen om te kiezen voor een carrière in de digitale sector.

Lees meer
Event
The Flow Experience Day: Bereik meer met minder

19 april 2023 – We nodigen u graag uit op de Experience Day van competence center The Flow op donderdag 11 mei 2023. Tijdens dit event ontdekt u vernieuwende en innovatieve manieren om mens en technologie samen te brengen met als doel een betere werknemerservaring te creëren.

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.