Media

Hoe een ‘mobile first’ strategie dienstverlening van stad Antwerpen dichter bij de mensen moet brengen

  • Stadsapp

  • 1-op-1 communicatie

  • Digitale Transformatie

Stad Antwerpen laat vandaag mede-oprichter van De Cronos Groep, Dirk Deroost en Managing Partner van competence center icapps, Kris Kemland aan het woord over hun stadsapp.

Stad Antwerpen heeft bewust gekozen voor een ‘mobile first’ strategie, waarbij de mobiele app het eerste digitale communicatiekanaal is.

Samen met competence center icapps werden we door de stad en haar IT-partner Digipolis geselecteerd als strategische partner om deze vernieuwende stadsapp te ontwikkelen en verder uit te bouwen.

De lancering van de stadsapp is voorzien in het najaar van 2022. Inwoners zullen dan nog steeds terecht kunnen op de website met het e-loket, in het call center van de stad en aan de fysieke stadsloketten maar het is wel de bedoeling dat de nieuwe app het eerste communicatiemiddel wordt.

 

De ambities van het stadsbestuur zijn dan ook niet min:

➡️ 35 procent van de inwoners zullen de app gebruiken tegen 2024

➡️ en 70 procent tegen 2030

 

Alweer een ambitieus project waar we met volle toewijding onze schouders onder zetten!

Of zoals Dirk Deroost het in het artikel zelf verwoordt:

“Met dit project bevestigen we ons commitment om stad Antwerpen, en bij uitbreiding de Vlaamse overheid, te ondersteunen in de verdere digitalisering van haar diensten.”

Dirk Deroost, mede-bestuurder van De Cronos Groep

Het volledige artikel kan u nalezen op Bloovi via deze link.

 

Wenst u meer informatie te verkrijgen over onze aanpak? Aarzel dan niet om ons te contacteren: via uw accountmanager, onze website of volgende week op Trefdag Digitaal Vlaanderen!

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Webinar
Cloud FinOps webinar
Wenst u meer te bereiken met Cloud én tevens minder te besteden? We nodigen u graag uit voor het Cloud Finops webinar op 18 oktober. Een webinar van 1u waarin…
Lees meer
Event
Blijf op de hoogte over Office 365 en Viva
Dendert de digitale transformatie in uw organisatie ook aan sneltreinvaart vooruit? Wilt u ook graag de vinger aan de pols houden over alle nieuwigheden in Microsoft Office 365 en Viva?…
Lees meer
Event
Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022

23 september 2022 – Gisteren vond een zeer geslaagde editie van Trefdag Digitaal Vlaanderen plaats. Lees hier een beknopte samenvatting en bekijk onze sfeerbeelden.

Lees meer
Event
We tellen samen verder af naar #TDV22!

08 september 2022 – Binnen twee weken verwelkomen we u naar jaarlijkse gewoonte graag op onze beursstand op hét GovTech event van Digitaal Vlaanderen. Een beursstand die we samen met onze betrokken competence centers vormgeven. …

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.