Raamcontract

Het VITO-raamcontract in de praktijk: Universiteit Antwerpen breidt opslaginfrastructuur uit

  • VITO-raamcontract

  • Neoria

  • UAntwerpen

Cronos Public Services werd via het VITO-raamcontract ingeschakeld om de opslaginfrastructuur van Universiteit Antwerpen uit te breiden. Dit project versterkt de digitale capaciteit van de universiteit en ondersteunt haar onderzoeksinitiatieven. Competence center Neoria werd ingeschakeld voor het leveren van hoogwaardige ICT-oplossingen.

VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, geeft organisaties en diensten binnen de openbare sector de mogelijkheid om met het raamcontract ‘ICT-infrastructuur’ een beroep te doen op Cronos Public Services. VITO treedt voor deze raamovereenkomst op als aankoopcentrale. Vlaamse overheden, lokale besturen en andere afnemers kunnen dankzij deze raamovereenkomst genieten van hoogwaardige ICT-infrastructuuroplossingen.  

Kwalitatieve ICT-oplossingen 

Voor alles wat te maken heeft met servers en opslag (perceel 1), back-up en archivering (perceel 2) en hypervisor en cloud (perceel 3) kunt u bij ons terecht. Concreet gaat het om ICT-gerelateerde producten en diensten, waaronder hardware, software, consultancy, implementatie en ondersteuning. We leggen de nadruk op kwaliteit en zetten ons in voor het leveren van oplossingen die naadloos aansluiten bij de behoeften van onze klanten. 

Betrouwbaar en veilig digitaal archief 

Ook Universiteit Antwerpen maakt gebruik van het raamcontract. Momenteel werkt de universiteit samen met Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en de Vrije Universiteit Brussel aan het FAIR Vaultproject. Het project beoogt om een betrouwbaar en veilig digitaal archief op te zetten voor de bewaring van gevoelige onderzoeksgegevens op lange termijn. Om dit project succesvol te realiseren, is het essentieel dat ze toegang hebben tot state-of-the-art opslagcapaciteit. 

Geïntegreerde oplossing voor opslaginfrastructuur 

Universiteit Antwerpen maakt voor haar opslag gebruik van NetApp MetroCluster, een geïntegreerde oplossing die zowel software- als hardwarecomponenten omvat. In het kader van het FAIR Vault-project koos de universiteit ervoor om haar bestaande opslagcapaciteit uit te breiden. Onze ICT-experts van Neoria zorgden voor de volledige implementatie, inclusief het voorzien van voldoende volumes en het verplaatsen van de data. Zo werd Universiteit Antwerpen volledig ontzorgd met een oplossing op maat die voldoet aan haar specifieke wensen. 

WENST U OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWSUPDATES?

Volg dan zeker onze pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Project
Datamigratie en cyberveiligheid: FOD Sociale Zekerheid moderniseert IT-infrastructuur

13 juni 2024 – Het datacentrum van de FOD Sociale Zekerheid wordt tegen eind 2026 ontmanteld. Dit past binnen de bredere strategie van de federale overheid om de digitale transformatie te versnellen en de dataveiligheid te verhogen. De FOD ging op zoek naar een toekomstbestendige oplossing en vond die met de hulp van Cronos Public Services.

Lees meer
Raamcontract
Optimaliseer uw bedrijfsprocessen met de Camunda-overeenkomst

11 juni 2024 – Het Cronos competence center Blue Goose haalde een raamovereenkomst met Smals binnen voor het leveren van Camunda-diensten en -support. Dit betekent dat u, als u actief bent binnen de overheid, een beroep kunt doen op Cronos Public Services om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Lees meer
Awards
Jef De Wit en Dirk Deroost winnen IT Lifetime Achievement award van Computable

23 mei 2024 – Op Cybersec Europe 2024 werden gisteren de ComputableAwards uitgereikt en waar Dirk Deroost en Jef De Wit de IT Lifetime Achievement award in de wacht sleepten!

Lees meer
In de pers
Slimme camera’s jagen op onveilige situaties: Vlaanderen zet in op proactieve detectie van verkeersongevallen
3 maanden geledenElke dag vallen er tientallen verkeersslachtoffers in ons land, en elk ongeval – hoe groot of klein ook – is er één te veel. Daarom lanceerde het Departement…
Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.