Capture-Kennisportaal
Smart

Het Kennisportaal: een assistent voor alle medewerkers van de stad Brugge

Lokale besturen zoals de stad Brugge hebben vaak meerdere informatiebronnen die niet geïntegreerd zijn.
Het Kennisportaal verzamelt al deze informatie in een handige en navigeerbare applicatie. Verder gaat het Kennisportaal slim om met deze informatiebronnen door proactief relaties te leggen.

De medewerkers van het lokaal bestuur Brugge zijn zo in staat informatie op te zoeken over personen, procedures en  evenementen gerelateerd aan de inwoners en de bezoekers van de stad.

Het Kennisportaal speelt proactief in op de gezochte info. Inwoner X neemt bijvoorbeeld contact op met het administratief centrum van de stad. Het Kennisportaal gaat inwoner X aftoetsen op andere relevante informatie zoals de huidige & toekomstige gebeurtenissen in z’n buurt, … Zo zal het Kennisportaal o.a. melden dat er wegenwerken gepland zijn in de straat van inwoner X of dat hij nog de nodige documenten moet inleveren voor de aanvraag van een zijn marktstand.

Het Kennisportaal ordent de gevonden informatie in overzichtelijke rubrieken:

  • natuurlijke personen
  • rechtspersonen
  • producten ( vb. marktstand vergunning )
  • wegenwerken
  • diensten
  • nieuws

Het portaal bevat tevens een Masterdatabase die ervoor zorgt dat de relaties tussen informatie uit de verschillende informatiebronnen ook worden bijgehouden. Zo zal het bijvoorbeeld alle persoonsgegevens van een inwoner uit de verschillende systemen in één oogopslag tonen.

Een efficiënte oplossing voor “smart” dienstverlening binnen elk lokaal bestuur.

De medewerkers kunnen dankzij het portaal  hun burgers op een meer  gerichte, snellere en meer proactieve manier helpen. Hierdoor zal het vertrouwen van bezoekers en inwoners in hun lokaal bestuur stijgen

Oorspronkelijk was het kennisportaal ontwikkeld voor Stad Brugge. Door het succes van de applicatie bij de Stad Brugge is het besef gegroeid dat deze applicatie ook een meerwaarde kan betekenen voor andere steden en gemeenten.

Technisch luik

Het Kennisportaal kan direct en indirect koppelen met verschillende informatiebronnen die relevant zijn voor de werking van een lokaal bestuur. Dit zijn o.a. producten van externe leveranciers, uw intranet, diensten van de andere overheden (vb. KSZ, GIPOD, …), uw website etc…

Bij de initiële versie voor de Stad Brugge waren dit o.a. koppelingen met het rijksregister, het IDCP,  het CRAB, VKBO, een ticket tracking systeem, een klantenbegeleiding systeem, een applicatie voor vergunningen, een ERP systeem, een systeem voor ruimtelijke ordening en een vrijetijdspakket (beheer van jeugd, sport & cultuur).

Daar niet alle lokale besturen dezelfde externe leveranciers of systemen gebruiken heeft het Kennisportaal een generiek plug-in systeem. Dit laat toe om makkelijk en snel te koppelen met de informatiebronnen die van toepassing zijn op een stad/gemeente.

Qframe

Het kennisportaal in Brugge is gerealiseerd door Qframe. Qframe is de grootste leverancier van .NET development binnen de grote Cronos groep. En dit al meer dan 17 jaar. Zie http:/www.qframe.be.

Ontdek meer

Business
Een ambitieuze tenantmigratie: hoe RSVZ met succes overstapte naar een eigen Microsoft-tenant

Het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen stond voor een grote uitdaging: de overstap van een multi-tenant naar een eigen tenantomgeving. Dankzij een nauwe samenwerking met Cronos Public Services werd deze ambitie werkelijkheid. 

Business
Primeur in Vlaanderen: Technopolis pakt uit met expo over AI

Sinds december kunt u in Mechelen terecht om de tijdelijke expo AI! te ontdekken. Technopolis lanceerde deze unieke themazone in samenwerking met De Cronos Groep, de Nationale Loterij en VLAIO. Bezoekers vanaf 12 jaar krijgen er een toegankelijke introductie tot de fascinerende wereld van artificiële intelligentie. Een primeur in Vlaanderen en daarbuiten, en bovendien een grote stap in het vergroten van de technologische geletterdheid. 

Business
Opgroeien bouwt met PARKOUR een veilige digitale haven voor jongeren

Een veilige digitale haven waar jongeren zelf de regie in handen hebben: dat was wat Opgroeien en Digitaal Vlaanderen voor ogen hadden met PARKOUR. Het innovatieve platform werd ontworpen voor jongeren van 13 tot 25 jaar, hun begeleiders en hun steunfiguren. Intussen bevindt de app zich in een pilootfase. Vanaf het begin zat Cronos Public Services mee aan de knoppen om dit complexe project te realiseren. 

Business
De Nationale Loterij tilt hybride IT-beheer naar een hoger niveau
De Nationale Loterij vond in Cronos Public Services een nieuwe managed service provider. In een vlotte samenwerking tussen verschillende partijen worden kennis, expertise en proactiviteit samengebracht om het hybride beheer…

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.