De Federale Pensioendienst is de cruciale speler in het Belgische pensioenlandschap. Om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken, werkt de overheidsdienst samen met Cronos Public Services en competence center B.Adapted. Samen stomen we de Federale Pensioendienst klaar voor de toekomst.
Een gebruiksvriendelijke, innovatieve en betrouwbare digitale tool om efficiënter te werken, dat was dé uitdaging voor De Watergroep. Een uitrol op maat van elk SDC bleek al snel een tweede uitdaging. Bert De Winter en Annik Smolderen nemen ons mee in hun verhaal.
De digitale stap
Elk SDC (Sectoraal DienstenCentrum) medewerker bij De Watergroep gaan we uitrusten met een mobiel apparaat en mobiele applicaties voor het online en het in real-time managen van de service opdrachten. Dit vormt een mobiel kantoor (MoKa) met talrijke voordelen dankzij de koppelingen met het centrale ERP-systeem, GISviewer… Alle opdrachten kunnen we nu beter voorspellen, inplannen en inschatten op vlak van budget, materiaal, etc. Er zijn bijkomende tools ontwikkeld voor medewerkers zoals onder andere een gps, een barcodescanner, een ingebouwd fototoestel. Daardoor is de status van de werkopdrachten altijd correct en kunnen we een betere service aanbieden aan onze klanten. Gedaan ook met overtypwerk en onnodige andere taken.
Partners voor de bouw en implementatie vonden we in Geo Solutions en Freebility uit de Cronos Groep. Ze zijn ervaren en focussen op usability, een cruciale pijler van het MoKa-project naast betrouwbaarheid en een moderne technologie. De applicatie werd volledig op maat gemaakt, aangepast aan de noden en werkwijze van De Watergroep.
“Met MoKa maken we bij De Watergroep een heuse efficiëntieslag. Het is een investering, maar een essentiële die op termijn zijn waarde terugverdient”, vertelt Bert De Winter, ICT-manager bij De Watergroep.
Als mobiel apparaat werden professionele merken zoals Panasonic en consumentenmerken zoals Dell getest. De mensen in de SDC’s hebben na verschillende tests unaniem de Panasonic gekozen vanwege het gebruiksgemak.
“Met MoKa sparen ze letterlijk 40 kg papier uit omdat alle plannen digitaal worden meegenomen. Vermenigvuldig dit met het aantal camionettes in omloop en dan kunnen we al spreken over een duurzame oplossing die minder papier gebruikt en camionettes die minder verbruiken en uitstoten”, zegt Bert De Winter.