Media

MAGDA in de Business & Digital Technologies reeks van Kanaal Z

  • MAGDA

  • Red Hat

  • Kanaal Z

Om een kwalitatieve dienstverlening aan burgers te verzekeren, is een vlotte uitwisseling van informatie tussen verschillende diensten cruciaal voor de overheid. Daarom ontwikkelde de Vlaamse Overheid MAGDA, het gegevensdelingsplatform dat gegevens veilig en op een legale manier kan uitwisselen tussen overheidsdiensten.

MAGDA heeft ook een Documentendienst waarmee overheden het versturen van brieven en andere documenten kunnen automatiseren. In 2021 gebeurde dit met 16 miljoen documenten. De verzending gebeurt zoveel als mogelijk digitaal naar de ebox van burgers of bedrijven. Als de verzending digitaal niet kan, bijvoorbeeld naar een overheid of naar een burger die geen ebox gebruikt, verstuurt MAGDA het document automatisch per post.

“De documentendienst is gebouwd met een agile methodologie. Dit maakt dat we op een heel snelle manier een basis dienstverlening kunnen opleveren en dat we die gefaseerd kunnen uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Tijdens de COVID-pandemie bijvoorbeeld heeft dat ervoor gezorgd dat wij op een heel snelle manier de uitnodigingen voor de vaccinaties hebben kunnen uitsturen.”

Kelly Bonneure (Product Owner – MAGDA gegevensdelingsplaform bij Digitaal Vlaanderen)

“Voor het bouwen van deze producten maken wij gebruik van open source software. Als overheid springen we zuinig om met onze middelen en niets mooier natuurlijk dan producten te gebruiken die gemaakt zijn door onze maatschappij, door onze burgers. Een tweede aspect dat heel belangrijk is, is de informatieveiligheid. Het gaat uiteindelijk over persoonsgegevens, dus het is heel belangrijk dat de data op een veilige en betrouwbare manier van punt a naar punt b kan afgeleverd worden. Om de veiligheid van de systemen te gaan garanderen, kiezen wij voor een aantal partners.”

Kelly Bonneure (Product Owner – MAGDA gegevensdelingsplaform bij Digitaal Vlaanderen)

Eén van deze partners is ons Competence Center Piros dat IT-oplossingen ontwikkelt met technologie van Red Hat.

Wenst u meer te weten hierover?

➡️ Bekijk dan zeker deze aflevering uit de Business & Digital Technologies reeks van Kanaal Z – Canal Z.

Of contacteer ons, we geven u graag meer uitleg!

Ontdek meer

In de pers
Modulair: een online platform om de leegstand in de stad Brugge tegen te gaan

21 september 2023 – Deze maand werd het online platform Modulair gelanceerd. Een verbindend netwerk tussen ondernemers, eigenaars en het beleid waarmee er slim wordt omgegaan met leegstaande ruimtes in de stad Brugge.

Lees meer
Event
Breng ons een bezoek op Trefdag Vlaanderen Digitaal 2023

15 september 2023 – Dit jaar draait alles om ‘Connecting the dots. Samen maken we het verschil!’. Een thema dat benadrukt hoe technologie, data en digitale dienstverlening Vlaanderen en haar overheden transformeren. Bezoek ons op onze stand, naast deze van Digitaal Vlaanderen.

Lees meer
Project
Een geoptimaliseerde dienstverlening bij Energiehuis Oostende dankzij Salesforce Service Cloud

31 augustus 2023 –
Een ware Salesforce transformatie zorgt voor een geoptimaliseerde dienstverlening bij Energiehuis Oostende. Samen met onze experten van competence center Brightfox hielpen we hen de overstap naar Salesforce Service Cloud te maken.

Lees meer
Project
Een nieuw centraal platform op basis van Drupal 9 voor het Departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM) van de Vlaamse Overheid

24 augustus 2023 – Het nieuwe platform biedt niet alleen een naadloze ervaring met functionaliteiten zoals een fotocarrousel en broodkruimelnavigatie, maar heeft ook een innovatieve subsidiewijzer geïntegreerd.

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.