Media

MAGDA in de Business & Digital Technologies reeks van Kanaal Z

  • MAGDA

  • Red Hat

  • Kanaal Z

Om een kwalitatieve dienstverlening aan burgers te verzekeren, is een vlotte uitwisseling van informatie tussen verschillende diensten cruciaal voor de overheid. Daarom ontwikkelde de Vlaamse Overheid MAGDA, het gegevensdelingsplatform dat gegevens veilig en op een legale manier kan uitwisselen tussen overheidsdiensten.

MAGDA heeft ook een Documentendienst waarmee overheden het versturen van brieven en andere documenten kunnen automatiseren. In 2021 gebeurde dit met 16 miljoen documenten. De verzending gebeurt zoveel als mogelijk digitaal naar de ebox van burgers of bedrijven. Als de verzending digitaal niet kan, bijvoorbeeld naar een overheid of naar een burger die geen ebox gebruikt, verstuurt MAGDA het document automatisch per post.

“De documentendienst is gebouwd met een agile methodologie. Dit maakt dat we op een heel snelle manier een basis dienstverlening kunnen opleveren en dat we die gefaseerd kunnen uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Tijdens de COVID-pandemie bijvoorbeeld heeft dat ervoor gezorgd dat wij op een heel snelle manier de uitnodigingen voor de vaccinaties hebben kunnen uitsturen.”

Kelly Bonneure (Product Owner – MAGDA gegevensdelingsplaform bij Digitaal Vlaanderen)

“Voor het bouwen van deze producten maken wij gebruik van open source software. Als overheid springen we zuinig om met onze middelen en niets mooier natuurlijk dan producten te gebruiken die gemaakt zijn door onze maatschappij, door onze burgers. Een tweede aspect dat heel belangrijk is, is de informatieveiligheid. Het gaat uiteindelijk over persoonsgegevens, dus het is heel belangrijk dat de data op een veilige en betrouwbare manier van punt a naar punt b kan afgeleverd worden. Om de veiligheid van de systemen te gaan garanderen, kiezen wij voor een aantal partners.”

Kelly Bonneure (Product Owner – MAGDA gegevensdelingsplaform bij Digitaal Vlaanderen)

Eén van deze partners is ons Competence Center Piros dat IT-oplossingen ontwikkelt met technologie van Red Hat.

Wenst u meer te weten hierover?

➡️ Bekijk dan zeker deze aflevering uit de Business & Digital Technologies reeks van Kanaal Z – Canal Z.

Of contacteer ons, we geven u graag meer uitleg!

Ontdek meer

Webinar
Cloud FinOps webinar
Wenst u meer te bereiken met Cloud én tevens minder te besteden? We nodigen u graag uit voor het Cloud Finops webinar op 18 oktober. Een webinar van 1u waarin…
Lees meer
Event
Blijf op de hoogte over Office 365 en Viva
Dendert de digitale transformatie in uw organisatie ook aan sneltreinvaart vooruit? Wilt u ook graag de vinger aan de pols houden over alle nieuwigheden in Microsoft Office 365 en Viva?…
Lees meer
Event
Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022

23 september 2022 – Gisteren vond een zeer geslaagde editie van Trefdag Digitaal Vlaanderen plaats. Lees hier een beknopte samenvatting en bekijk onze sfeerbeelden.

Lees meer
Media
Hoe een ‘mobile first’ strategie dienstverlening van stad Antwerpen dichter bij de mensen moet brengen

15 september 2022 – Stad Antwerpen laat vandaag mede-oprichter van De Cronos Groep, Dirk Deroost en Managing Partner van competence center icapps, Kris Kemland aan het woord over hun stadsapp. …

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.