Media

MAGDA in de Business & Digital Technologies reeks van Kanaal Z

  • MAGDA

  • Red Hat

  • Kanaal Z

Om een kwalitatieve dienstverlening aan burgers te verzekeren, is een vlotte uitwisseling van informatie tussen verschillende diensten cruciaal voor de overheid. Daarom ontwikkelde de Vlaamse Overheid MAGDA, het gegevensdelingsplatform dat gegevens veilig en op een legale manier kan uitwisselen tussen overheidsdiensten.

MAGDA heeft ook een Documentendienst waarmee overheden het versturen van brieven en andere documenten kunnen automatiseren. In 2021 gebeurde dit met 16 miljoen documenten. De verzending gebeurt zoveel als mogelijk digitaal naar de ebox van burgers of bedrijven. Als de verzending digitaal niet kan, bijvoorbeeld naar een overheid of naar een burger die geen ebox gebruikt, verstuurt MAGDA het document automatisch per post.

“De documentendienst is gebouwd met een agile methodologie. Dit maakt dat we op een heel snelle manier een basis dienstverlening kunnen opleveren en dat we die gefaseerd kunnen uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Tijdens de COVID-pandemie bijvoorbeeld heeft dat ervoor gezorgd dat wij op een heel snelle manier de uitnodigingen voor de vaccinaties hebben kunnen uitsturen.”

Kelly Bonneure (Product Owner – MAGDA gegevensdelingsplaform bij Digitaal Vlaanderen)

“Voor het bouwen van deze producten maken wij gebruik van open source software. Als overheid springen we zuinig om met onze middelen en niets mooier natuurlijk dan producten te gebruiken die gemaakt zijn door onze maatschappij, door onze burgers. Een tweede aspect dat heel belangrijk is, is de informatieveiligheid. Het gaat uiteindelijk over persoonsgegevens, dus het is heel belangrijk dat de data op een veilige en betrouwbare manier van punt a naar punt b kan afgeleverd worden. Om de veiligheid van de systemen te gaan garanderen, kiezen wij voor een aantal partners.”

Kelly Bonneure (Product Owner – MAGDA gegevensdelingsplaform bij Digitaal Vlaanderen)

Eén van deze partners is ons Competence Center Piros dat IT-oplossingen ontwikkelt met technologie van Red Hat.

Wenst u meer te weten hierover?

➡️ Bekijk dan zeker deze aflevering uit de Business & Digital Technologies reeks van Kanaal Z – Canal Z.

Of contacteer ons, we geven u graag meer uitleg!

Ontdek meer

Actualiteit
Beste wensen voor 2023!

22 december 2022 – We wensen u vanwege het Cronos Public Services team fijne feestdagen toe.
En in 2023 staan we naar goede gewoonte opnieuw voor u klaar!

Lees meer
Webinar
Ontdek hoe u Mijn Burgerprofiel nog vlotter kan implementeren met Drupal

15 december 2022 – Wist u dat u Mijn Burgerprofiel nog vlotter kan implementeren met Drupal? Ontdek de technische mogelijkheden tijdens deze gratis webinar op 16 januari 2023.

Lees meer
Event
Microsoft 365 en Azure Fundamentals opleidingen voor systeembeheerders van VERA

08 december 2022 – Samen met competence centers The Flow Consulting en Arxus, organiseerden we onlangs twee opleidingsdagen voor de systeembeheerders van VERA bij Spoor 18 in Mechelen.

Lees meer
Awards
De Cronos Groep wint de Google Cloud Most Transformative Partner 2022 Recognition

28 november 2022 – De Cronos Groep heeft de Belux Google Cloud Most Transformative Partner Recognition ontvangen. De prijs werd uitgereikt op het Google Next Benelux Event op vrijdag 18 november in Antwerpen. Met deze prijs geeft Google erkenning aan de Google Cloud Partner die het voorbije jaar het sterkst gegroeid is in …

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.