Project

Een geoptimaliseerd internetportaal Portahealth voor de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

  • Portahealth

  • Data

  • Portaal

Een geoptimaliseerd internetportaal Portahealth voor de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Het portaal Portahealth maakt het mogelijk om financiële en klinische gegevens van alle Belgische ziekenhuizen in België op een veilige manier te controleren en in de omgeving van de FOD VVVL binnen te trekken.

Het doel van dit portaal is om een aantal acties op een centrale manier aan te pakken. De verschillende gegevens worden onderworpen aan controles op kwaliteit en congruentie, daarna dienen ze o.a. als basis voor de ziekenhuisfinanciering en verschillende studies. Deze gegevens zijn cruciaal in het beheer van het ziekenhuislandschap en voor beleidsvoorbereiding en -evaluatie.

➡️ Een uitdagend project vanwege de breedte van de scope en de diversiteit aan data

Voorheen waren de prestaties niet optimaal en kon het portaal slechts 50 à 60 zendingen per dag verwerken.

Sinds januari is het project live en is de prestatie van het systeem enorm verbeterd. Samen met competence center Craftcode hebben we de FOD VVVL hierbij ondersteund en ervoor gezorgd dat het dagelijks onderhoud is gereduceerd. Daarnaast werd ook de werking tussen de business, het ICT-team en de ziekenhuizen geoptimaliseerd.

Het ICT-team van de FOD VVVL bracht dit verbetervoorstel op tafel wegens hoge druk op het systeem, we zijn dan ook blij dat dankzij de vernieuwing de performantie van het systeem enorm is verhoogd en nu gemiddeld 200 zendingen per dag verwerkt kunnen worden!

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

In de pers
Modulair: een online platform om de leegstand in de stad Brugge tegen te gaan

21 september 2023 – Deze maand werd het online platform Modulair gelanceerd. Een verbindend netwerk tussen ondernemers, eigenaars en het beleid waarmee er slim wordt omgegaan met leegstaande ruimtes in de stad Brugge.

Lees meer
Event
Breng ons een bezoek op Trefdag Vlaanderen Digitaal 2023

15 september 2023 – Dit jaar draait alles om ‘Connecting the dots. Samen maken we het verschil!’. Een thema dat benadrukt hoe technologie, data en digitale dienstverlening Vlaanderen en haar overheden transformeren. Bezoek ons op onze stand, naast deze van Digitaal Vlaanderen.

Lees meer
Project
Een geoptimaliseerde dienstverlening bij Energiehuis Oostende dankzij Salesforce Service Cloud

31 augustus 2023 –
Een ware Salesforce transformatie zorgt voor een geoptimaliseerde dienstverlening bij Energiehuis Oostende. Samen met onze experten van competence center Brightfox hielpen we hen de overstap naar Salesforce Service Cloud te maken.

Lees meer
Project
Een nieuw centraal platform op basis van Drupal 9 voor het Departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM) van de Vlaamse Overheid

24 augustus 2023 – Het nieuwe platform biedt niet alleen een naadloze ervaring met functionaliteiten zoals een fotocarrousel en broodkruimelnavigatie, maar heeft ook een innovatieve subsidiewijzer geïntegreerd.

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.