SportVlaanderen
Innovatie

Sport Vlaanderen en De Cronos Groep ontwikkelen samen atleetvolgsysteem

Het verschil tussen zilver of goud zit vaak in de details. Topsporters een prestatie bevorderende omgeving aanbieden, houdt niet alleen in om te zorgen voor goede trainingsinfrastructuur en omkadering. Daarnaast is het belangrijk om topsporters te laten groeien door objectief alle mogelijke informatie van de topsporters bij te houden, te analyseren en te kunnen rapporteren.  

Sport Vlaanderen en De Cronos Groep slaan daarom de handen in elkaar en ontwikkelen een atleetvolgsysteem op maat van en voor onze Vlaamse topsporters.

Panega Sports for Sport Vlaanderen from QuESD nv on Vimeo.

Cronos is geen onbekende speler op de sporttechnologie-markt, met SoccerLAB, TennisLife en InTheRace hebben ze reeds een waaier aan mogelijkheden in hun aanbod.

Panega Sports, de jongste telg in het Cronos sportportfolio, wordt in samenwerking met Sport Vlaanderen verder uitgebreid om alle erkende sportfederaties in hun data-management behoeften te kunnen voorzien.

Sporten zoals kajak en G-sport hebben namelijk andere noden voor het opvolgen van hun topsporters in vergelijking met bijvoorbeeld tennis en voetbal. Vandaag zijn die kleinere sporten aangewezen op niet-sportspecifieke systemen. Om echter élke erkende sportfederatie maximaal te ondersteunen is een systeem op maat de vereiste om net het verschil met de tegenstander te kunnen maken.

In dit gezamenlijk project worden de noden van de topsportfederaties vergeleken met wat de bestaande Cronos-systemen reeds aanbieden. Aan de hand van een zogenaamde GAP-list, worden bijkomende configuraties uitgevoerd over een tijdspanne van twee jaar. Zodoende beschikken de federaties tijdens de Olympische cyclus van Parijs 2024 over een stabiel en op maat ontwikkeld atleetvolgsysteem. Dit betekent niet dat de topsportfederaties zolang moeten wachten. Midden 2019 wordt de eerste versie gelanceerd. Ook het BOIC springt mee op de trein. De medische module zal op de Olympische Spelen van Tokio worden ingezet om de Vlaamse topsporters ter plaatse beter te begeleiden.

Ontdek meer

Business
Veilig studeren in het digitale tijdperk met hogeschool Odisee

In een tijd van groeiende digitalisering worden cybersecurity en informatiebeveiliging steeds belangrijker. Ook Odisee weet dat en wil de gegevens van studenten en werknemers dag en nacht beschermen.

Business
Pilootafdeling van het departement Omgeving ontketent de kracht van talent

Samen met Cronos Public Services bracht de afdeling Partnerschappen met Besturen en Maatschappij (PBM) als pilootafdeling van het departement Omgeving de aanwezige talenten op de werkvloer in kaart en ontdekte nieuwe manieren om het potentieel van de medewerkers te ontketenen.

Innovatie
Enabel verbindt internationale medewerkers met digitale tools

Enabel is het Ontwikkelingsagentschap van de federale overheid. Het agentschap, met hoofdzetel in Brussel, beheert met 2000 medewerkers zo’n 170 ontwikkelingsprojecten in een twintigtal landen in Afrika en het Midden-Oosten. Om vlot te kunnen samenwerken over de grenzen heen, groeide de nood aan een gemeenschappelijk platform, ondersteund door experten en digitale oplossingen. Cronos Public Services hielp het agentschap met een voorstel op maat.

Innovatie
Thomas More bouwt toekomst uit met nieuwe website

Met meer dan 21.000 studenten is Thomas More uitgegroeid tot de grootste hogeschool van Vlaanderen. Momenteel schrijft de kennisinstelling aan een nieuw hoofdstuk, met een sterke focus op levenslang leren, internationalisering en onderzoek. Bij dat nieuwe hoofdstuk hoort ook een gecentraliseerde website met daarop alle opleidingen, onderzoekscentra en andere initiatieven. Om de technische, creatieve en strategische aspecten van die overkoepelende website uit te werken, deed Thomas More beroep op Cronos Public Services.

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.