Smart

Wonen-Vlaanderen benut IT-expertise van testconsultants

Voor overheden en bedrijven die online producten en services aanbieden, is het cruciaal dat hun softwareapplicaties feilloos werken. Om te achterhalen of ze technisch en functioneel goed in elkaar steken, wordt er tijdens het ontwikkelingsproces grondig getest. Het Vlaamse agentschap Wonen-Vlaanderen zocht voor de testfase van een nieuw digitaal platform competent IT-talent. Dankzij Cronos Public Services vonden ze de juiste persoon voor de job.

Wonen-Vlaanderen voert het Vlaamse woonbeleid uit en beoogt betaalbaar en kwaliteitsvol wonen voor iedereen door onder andere huursubsidies, renovatie- en verbeteringspremies toe te kennen. Eenvoud van regelgeving en processen is hierbij een belangrijke prioriteit. Daarom besliste het agentschap om de aanvragen voor huursubsidies en huurpremies te stroomlijnen en onder te brengen op één platform. Het Cronos competence center Qframe levert technische ondersteuning voor de applicatie. Die wordt tijdens de ontwikkeling getest door een consultant van Passwerk. Dit IT-bedrijf biedt de kwaliteiten van personen met een autismespectrumprofiel aan op de reguliere arbeidsmarkt.

Zelfstandig communiceren

Bij Wonen-Vlaanderen zijn meerdere Passwerk-consultants aan de slag en die samenwerking is een succes. Erika Janssens, Teamhoofd Huurpremie, was daarom snel gewonnen voor de idee om Passwerkconsultant Silke als tester binnen te halen. Erika Janssens: “Ik ben haar begeleider en vaste aanspreekpunt. Elke ochtend hebben we een stand–up om de dag te plannen. Aanvankelijk was dat alleen tussen ons beiden. Geleidelijk aan hebben we ook andere collega’s van het project betrokken bij dit dagelijks overleg. Als je nieuw bent in een organisatie kan het soms overweldigend zijn als je meteen met veel verschillende personen tegelijk moet communiceren. Intussen heeft Silke een goed contact met alle collega’s en volgt ze ook om de twee weken zelfstandig de demo’s met het Cronos-team.”

Succesvol partnership

Binnen de afdeling Huurpremie en het Cronos Competence Center hebben ze heel wat opgestoken uit de nauwe samenwerking met Silke. “We communiceren nu veel directer,” zegt Erika. “Soms gaat het over een bepaald woordgebruik of een taakomschrijving die voor Silke minder duidelijk is. Door hier meer aandacht aan te besteden, haalt iedereen er voordeel uit. Omdat Silke het product huurpremie niet kent en niet vertrouwd is met alle aspecten van onze workflow, heeft ze een open blik en ontdekt ze soms sneller verbetermogelijkheden. Die kunnen we later meenemen wanneer er een optimalisatietraject wordt opgezet.”

Voor bedrijven die testconsultants nodig hebben, is Passwerk intussen een belangrijke referentie geworden. Peter van der Velden is blij dat Cronos heel gericht klanten en partners inspireert en aanzet om beroep te doen op Passwerk. “De perceptie dat autisme een beperking zou zijn, verdwijnt stilaan. Onze consultants bieden dankzij hun expertise een meerwaarde en vaak leidt dat tot een succesvol partnership. Dat is zeker het geval bij dit project met Wonen-Vlaanderen en Cronos.”

Erika Janssens – Teamhoofd Huurpremie

Wanneer ik een fout ontdek, haal ik daar veel voldoening uit want op die manier help ik mee om de applicatie te verbeteren.

Silke – Testconsultant bij Passwerk

Verkrijgt u graag meer informatie over deze case?

Ontdek meer

Innovatie
Enabel verbindt internationale medewerkers met digitale tools

Enabel is het Ontwikkelingsagentschap van de federale overheid. Het agentschap, met hoofdzetel in Brussel, beheert met 2000 medewerkers zo’n 170 ontwikkelingsprojecten in een twintigtal landen in Afrika en het Midden-Oosten. Om vlot te kunnen samenwerken over de grenzen heen, groeide de nood aan een gemeenschappelijk platform, ondersteund door experten en digitale oplossingen. Cronos Public Services hielp het agentschap met een voorstel op maat.

Innovatie
Thomas More bouwt toekomst uit met nieuwe website

Met meer dan 21.000 studenten is Thomas More uitgegroeid tot de grootste hogeschool van Vlaanderen. Momenteel schrijft de kennisinstelling aan een nieuw hoofdstuk, met een sterke focus op levenslang leren, internationalisering en onderzoek. Bij dat nieuwe hoofdstuk hoort ook een gecentraliseerde website met daarop alle opleidingen, onderzoekscentra en andere initiatieven. Om de technische, creatieve en strategische aspecten van die overkoepelende website uit te werken, deed Thomas More beroep op Cronos Public Services.

Business
Wie werkt, wordt beloond: DWSE en VLABEL werken jobbonus uit

De Vlaamse overheid wil werklozen aanmoedigen om werk te zoeken, en tegelijkertijd werkenden stimuleren om aan het werk te blijven. Hiervoor werd de jobbonus in het leven geroepen. Het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL), Digitaal Vlaanderen en Cronos Public Services sloegen de handen in elkaar om deze bonus samen te realiseren.

Innovatie
FOD Mobiliteit en Vervoer innoveert met low-codeplatform vol voordelen

De FOD Mobiliteit en Vervoer ontwikkelt regelmatig nieuwe applicaties om de burger en het land te ondersteunen in het dagelijks leven te land, ter zee en in de lucht. Met de hulp van Cronos Public Services schakelde de FOD over naar een nieuw ontwikkelingsplatform waarbij gebruiksvriendelijkheid en snelheid centraal staat. Het geheim? Low-code.

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.