Smart

Wonen-Vlaanderen benut IT-expertise van testconsultants

Voor overheden en bedrijven die online producten en services aanbieden, is het cruciaal dat hun softwareapplicaties feilloos werken. Om te achterhalen of ze technisch en functioneel goed in elkaar steken, wordt er tijdens het ontwikkelingsproces grondig getest. Het Vlaamse agentschap Wonen-Vlaanderen zocht voor de testfase van een nieuw digitaal platform competent IT-talent. Dankzij Cronos Public Services vonden ze de juiste persoon voor de job.

Wonen-Vlaanderen voert het Vlaamse woonbeleid uit en beoogt betaalbaar en kwaliteitsvol wonen voor iedereen door onder andere huursubsidies, renovatie- en verbeteringspremies toe te kennen. Eenvoud van regelgeving en processen is hierbij een belangrijke prioriteit. Daarom besliste het agentschap om de aanvragen voor huursubsidies en huurpremies te stroomlijnen en onder te brengen op één platform. Het Cronos competence center Qframe levert technische ondersteuning voor de applicatie. Die wordt tijdens de ontwikkeling getest door een consultant van Passwerk. Dit IT-bedrijf biedt de kwaliteiten van personen met een autismespectrumprofiel aan op de reguliere arbeidsmarkt.

Zelfstandig communiceren

Bij Wonen-Vlaanderen zijn meerdere Passwerk-consultants aan de slag en die samenwerking is een succes. Erika Janssens, Teamhoofd Huurpremie, was daarom snel gewonnen voor de idee om Passwerkconsultant Silke als tester binnen te halen. Erika Janssens: “Ik ben haar begeleider en vaste aanspreekpunt. Elke ochtend hebben we een stand–up om de dag te plannen. Aanvankelijk was dat alleen tussen ons beiden. Geleidelijk aan hebben we ook andere collega’s van het project betrokken bij dit dagelijks overleg. Als je nieuw bent in een organisatie kan het soms overweldigend zijn als je meteen met veel verschillende personen tegelijk moet communiceren. Intussen heeft Silke een goed contact met alle collega’s en volgt ze ook om de twee weken zelfstandig de demo’s met het Cronos-team.”

Succesvol partnership

Binnen de afdeling Huurpremie en het Cronos Competence Center hebben ze heel wat opgestoken uit de nauwe samenwerking met Silke. “We communiceren nu veel directer,” zegt Erika. “Soms gaat het over een bepaald woordgebruik of een taakomschrijving die voor Silke minder duidelijk is. Door hier meer aandacht aan te besteden, haalt iedereen er voordeel uit. Omdat Silke het product huurpremie niet kent en niet vertrouwd is met alle aspecten van onze workflow, heeft ze een open blik en ontdekt ze soms sneller verbetermogelijkheden. Die kunnen we later meenemen wanneer er een optimalisatietraject wordt opgezet.”

Voor bedrijven die testconsultants nodig hebben, is Passwerk intussen een belangrijke referentie geworden. Peter van der Velden is blij dat Cronos heel gericht klanten en partners inspireert en aanzet om beroep te doen op Passwerk. “De perceptie dat autisme een beperking zou zijn, verdwijnt stilaan. Onze consultants bieden dankzij hun expertise een meerwaarde en vaak leidt dat tot een succesvol partnership. Dat is zeker het geval bij dit project met Wonen-Vlaanderen en Cronos.”

Erika Janssens – Teamhoofd Huurpremie

Wanneer ik een fout ontdek, haal ik daar veel voldoening uit want op die manier help ik mee om de applicatie te verbeteren.

Silke – Testconsultant bij Passwerk

Verkrijgt u graag meer informatie over deze case?

Ontdek meer

Innovatie
Athumi en Cronos Public Services slaan de handen in elkaar voor vlotte en veilige datadeling

‘Cookies’ zijn al lang meer dan alleen een lekkernij, en digitale data zijn goud waard. Desondanks is het voor veel bedrijven en organisaties niet eenvoudig om zorgvuldig met de data en privacy van hun gebruikers om te springen. Daar vond athumi een oplossing voor in de vorm van een innovatief datakluizenplatform. Cronos Public Services staat als applicatiedienstverlener in voor het beheer van het Enterprise Solid Server (ESS) platform en realiseert dit complexe project waarbij veiligheid en dataprivacy primeert.

Business
De digitalisatie van FOD Justitie: grenzen verleggen met change communicatie

Een grootschalig digitaal transformatietraject tot een goed einde brengen is geen eenvoudige opgave. Een technisch plan op zichzelf volstaat niet en een visie zonder actie is slechts een dagdroom. Dat weten ze bij de federale overheidsdienst Justitie maar al te goed. Met de hulp van Cronos Public Services werkten ze een visie voor de toekomst uit.

Creatief
Technotrailer.be maakt jongeren warm voor STEM-opleidingen

Veel technische beroepen dreigen stilaan knelpuntberoepen te worden. Met Techno Trailer, een fysieke oplegger die is ingericht als didactische ruimte, wil provincie Antwerpen jongeren laten kennismaken met techniek en zo een grotere toestroom naar de technische sector creëren. Het provinciebestuur vroeg aan Cronos Public Services om de Techno Trailer te vertalen naar een digitaal platform. Zo krijgen nog meer leerlingen de kans om te proeven van STEM.

Business
Veilig studeren in het digitale tijdperk met hogeschool Odisee

In een tijd van groeiende digitalisering worden cybersecurity en informatiebeveiliging steeds belangrijker. Ook Odisee weet dat en wil de gegevens van studenten en werknemers dag en nacht beschermen.

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.