In de pers

Stad Brugge – toonaangevende toeristische trekpleister die technologie en innovatie stevig omarmt

  • DATAMANAGEMENT

  • CODANA

  • STAD BRUGGE

Stad Brugge zet de toon voor innovatie met de lancering van een nieuw Tourist Data Management System (TDMS). Met de hulp van Cronos Public Services en Codana ontwikkelden ze een state-of-the-art beheerplatform met álle informatie om een bezoek aan de stad nog onvergetelijker te maken.

Een historische én innovatieve trekpleister

Al jaar en dag is Brugge een toonaangevende toeristische trekpleister. De stad omarmt technologie en innovatie om die positie steeds weer te verstevigen. Ook deze samenwerking is daar een voorbeeld van. De nieuwe databank maakt het voor alle gebruikers gemakkelijker om waardevolle inzichten te krijgen door enkele belangrijke innovaties:

  • State-of-the-art: Het platform is ontwikkeld dankzij de nieuwste technologieën en applicaties. Zo vervulde Codana de noden van alle betrokken partijen.
  • Centralisatie: Alle gegevens over de toeristische partners in de stad zijn verzameld in de database. Daarbovenop staat de database ook in verbinding met verschillende toepassingen zoals de website van Visit Bruges en de UiT-databank. Gefragmenteerde en moeilijk te beheren datastromen zijn dus verleden tijd.
  • Visueel aantrekkelijk: Door de data in een visueel jasje te stoppen, kan ze eenvoudig geanalyseerd worden en kunnen de werknemers van Stad Brugge snel en eenvoudig meer inzicht in klanten, markt en trends krijgen.

Met deze mooie woorden benadrukte Emmy Lagast van Visit Bruges de samenwerking:

“Ons digitaal programma is als een blokkendoos die bestaat uit verschillende bouwstenen, met de toeristische databank als kern. Gezien de cruciale rol van deze databank in dit digitaal programma, is een stevig fundament onmisbaar.
Dit hadden we niet kunnen realiseren zonder de professionele hands-on aanpak van Codana. Hun gestructureerde werkwijze met tussentijdse sprints zorgde ervoor dat wij vanuit Visit Bruges altijd konden meevolgen en een aanpak op maat verwezenlijkt kon worden.”

 

Het resultaat? Een gebruiksvriendelijk en visueel databeheersysteem waarop gebruikers snel data kunnen raadplegen én updaten. De droom van elke centrumstad, die mede door Cronos Public Services tot vervulling is gekomen.

Meer over dit nieuws:

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Aankondiging
Infront en Microsoft Dynamics 365 zorgen voor technologische innovatie bij De Lijn
1 maand geledenDe Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn (& haar exploitanten) bedient dagelijks honderd duizenden mensen en is zo verantwoordelijk voor meer dan 200 miljoen voertuigkilometers op jaarbasis. Met behulp van…
Lees meer
Aankondiging
Spotbooking maakt toegang tot autoluwe zones en inname van openbaar domein in Mechelen makkelijker
1 maand geledenStad Mechelen, Geosparc en Cronos Public Services slaan de handen in elkaar om de aanvraag van vergunningen gebruiksvriendelijker te maken voor burger én stadsdienst. Het project is wederom…
Lees meer
Project
Microsoft Copilot: een nieuw tijdperk van juridische efficiëntie bij FOD Justitie
1 maand geledenDe FOD Justitie kan sinds kort een beroep doen op een slimme assistent. In samenwerking met Microsoft heeft competence center RoboRana een baanbrekende proof of concept gerealiseerd, speciaal…
Lees meer
Aankondiging
Het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid bundelt de krachten met Cronos Public Services en Thola
2 maanden geledenCronos Public Services heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door een baanbrekende samenwerking aan te gaan met Thola en Het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid. Deze samenwerking, bezegeld…
Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.