In de pers

Stad Brugge – toonaangevende toeristische trekpleister die technologie en innovatie stevig omarmt

  • DATAMANAGEMENT

  • CODANA

  • STAD BRUGGE

Stad Brugge zet de toon voor innovatie met de lancering van een nieuw Tourist Data Management System (TDMS). Met de hulp van Cronos Public Services en Codana ontwikkelden ze een state-of-the-art beheerplatform met álle informatie om een bezoek aan de stad nog onvergetelijker te maken.

Een historische én innovatieve trekpleister

Al jaar en dag is Brugge een toonaangevende toeristische trekpleister. De stad omarmt technologie en innovatie om die positie steeds weer te verstevigen. Ook deze samenwerking is daar een voorbeeld van. De nieuwe databank maakt het voor alle gebruikers gemakkelijker om waardevolle inzichten te krijgen door enkele belangrijke innovaties:

  • State-of-the-art: Het platform is ontwikkeld dankzij de nieuwste technologieën en applicaties. Zo vervulde Codana de noden van alle betrokken partijen.
  • Centralisatie: Alle gegevens over de toeristische partners in de stad zijn verzameld in de database. Daarbovenop staat de database ook in verbinding met verschillende toepassingen zoals de website van Visit Bruges en de UiT-databank. Gefragmenteerde en moeilijk te beheren datastromen zijn dus verleden tijd.
  • Visueel aantrekkelijk: Door de data in een visueel jasje te stoppen, kan ze eenvoudig geanalyseerd worden en kunnen de werknemers van Stad Brugge snel en eenvoudig meer inzicht in klanten, markt en trends krijgen.

Met deze mooie woorden benadrukte Emmy Lagast van Visit Bruges de samenwerking:

“Ons digitaal programma is als een blokkendoos die bestaat uit verschillende bouwstenen, met de toeristische databank als kern. Gezien de cruciale rol van deze databank in dit digitaal programma, is een stevig fundament onmisbaar.
Dit hadden we niet kunnen realiseren zonder de professionele hands-on aanpak van Codana. Hun gestructureerde werkwijze met tussentijdse sprints zorgde ervoor dat wij vanuit Visit Bruges altijd konden meevolgen en een aanpak op maat verwezenlijkt kon worden.”

 

Het resultaat? Een gebruiksvriendelijk en visueel databeheersysteem waarop gebruikers snel data kunnen raadplegen én updaten. De droom van elke centrumstad, die mede door Cronos Public Services tot vervulling is gekomen.

Meer over dit nieuws:

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Raamcontract
Optimaliseer uw bedrijfsprocessen met de Camunda-overeenkomst

11 juni 2024 – Het Cronos competence center Blue Goose haalde een raamovereenkomst met Smals binnen voor het leveren van Camunda-diensten en -support. Dit betekent dat u, als u actief bent binnen de overheid, een beroep kunt doen op Cronos Public Services om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Lees meer
Project
Datamigratie en cyberveiligheid: FOD Sociale Zekerheid moderniseert IT-infrastructuur
2 weken geledenHet datacentrum van de FOD Sociale Zekerheid wordt tegen eind 2026 ontmanteld. Dit past binnen de bredere strategie van de federale overheid om de digitale transformatie te versnellen…
Lees meer
Raamcontract
Het VITO-raamcontract in de praktijk: Universiteit Antwerpen breidt opslaginfrastructuur uit
2 weken geledenCronos Public Services werd via het VITO-raamcontract ingeschakeld om de opslaginfrastructuur van Universiteit Antwerpen uit te breiden. Dit project versterkt de digitale capaciteit van de universiteit en ondersteunt…
Lees meer
Awards
Jef De Wit en Dirk Deroost winnen IT Lifetime Achievement award van Computable

23 mei 2024 – Op Cybersec Europe 2024 werden gisteren de ComputableAwards uitgereikt en waar Dirk Deroost en Jef De Wit de IT Lifetime Achievement award in de wacht sleepten!

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.