trudofeesten-02
Business

De website van de Trudofeesten, in ‘no time’ live!

Op 21 en 22 september is de Grote markt van Sint-Truiden het décor van een gigantisch massaspektakel in het kader van de zeven-jaarlijkse Trudofeesten. Hierbij wordt het leven van Trudo, de stichter van Sint-Truiden, op een verrassende manier verteld.

“Het was voor ons cruciaal dat de website in ‘no time’ live kon. Bij dit soort events is het belangrijk dat we veel info beschikbaar kunnen stellen. Naast het programma zijn er ook alle praktische zaken zoals: Waar kan ik parkeren? Waar kan ik de fietsenstalling vinden? Waar kan ik een mindervalide parking vinden? Waar zijn de infopunten in de stad?

Alle vragen die binnenkomen, proberen wij ook om te zetten in een vraag en antwoord wat we toevoegen aan onze FAQ. We proberen deze stelselmatig uit te breiden zodat je meteen alles op de website kan terugvinden zonder dat je hoeft te bellen. “, vertelt Bert Flossie – Expert Communicatie Sint -Truiden.

Snelheid

De website wordt ook gebruikt om nieuws te delen. Op die manier kan iedereen op de hoogte blijven van de laatste nieuwe zaken over de Trudofeesten.

“Wat zo fantastisch is aan dit project, is dat we op nog geen maand tijd van scratch online zijn gegaan. Het is ook veel meer dan een one pager. Er kwam veel bij kijken: zo zijn er verschillende content types en moet de website verschillende zaken aankunnen. De medewerkers van Digital Pulse begrepen ook meteen wat we verwachtten. Je merkt meteen dat ze ervaring hebben met event websites.  Ze stelden het ook eerlijk voor als het op een andere manier beter kon. Die wisselwerking werkte heel goed. Er zijn heel korte lijnen waardoor we snel kunnen schakelen.”

De grootste uitdaging was de opbouw van de pagina’s zelf. Niet vanzelfsprekend aangezien er verschillende content types opstaan die op hun manier een andere indeling hebben in de front-end.

Daar heeft Digital Pulse aan de back-end bepaalde categorieën aangemaakt die telkens op een andere manier weergegeven kunnen worden. Er staan namelijk verschillende activiteiten ingepland die telkens op een andere manier in de website moeten kunnen ingevoerd worden. Je hebt activiteiten die langer lopen maar je hebt ook activiteiten die specifiek op één weekend plaatsvinden die allemaal op de juiste manier weergegeven moeten kunnen worden. Digital Pulse, onderdeel van De Cronos Groep, heeft dit op de correcte manier kunnen oplossen. De online ticketverkoop verloopt vlot. Dat wil zeggen dat mensen hun weg vinden naar onze website. Wat een heel positief signaal is.

Stad Sint-Truiden & Cronos 

“We zijn heel tevreden over onze samenwerking. Cronos Public Services kon echt aan onze noden voldoen, qua timing, techniciteit enzovoort. Om de zoveel tijd zitten we samen om te bespreken hoe onze samenwerking verloopt en wat er in de toekomst zit aan te komen. We werken ondertussen al 5 jaar fijn samen waarbij alles goed wordt opgevolgd. Ook voor de stadswebsite werken we al een geruime tijd samen met Cronos. “, aldus Bert.

Ontdek meer

Innovatie
Enabel verbindt internationale medewerkers met digitale tools

Enabel is het Ontwikkelingsagentschap van de federale overheid. Het agentschap, met hoofdzetel in Brussel, beheert met 2000 medewerkers zo’n 170 ontwikkelingsprojecten in een twintigtal landen in Afrika en het Midden-Oosten. Om vlot te kunnen samenwerken over de grenzen heen, groeide de nood aan een gemeenschappelijk platform, ondersteund door experten en digitale oplossingen. Cronos Public Services hielp het agentschap met een voorstel op maat.

Innovatie
Thomas More bouwt toekomst uit met nieuwe website

Met meer dan 21.000 studenten is Thomas More uitgegroeid tot de grootste hogeschool van Vlaanderen. Momenteel schrijft de kennisinstelling aan een nieuw hoofdstuk, met een sterke focus op levenslang leren, internationalisering en onderzoek. Bij dat nieuwe hoofdstuk hoort ook een gecentraliseerde website met daarop alle opleidingen, onderzoekscentra en andere initiatieven. Om de technische, creatieve en strategische aspecten van die overkoepelende website uit te werken, deed Thomas More beroep op Cronos Public Services.

Business
Wie werkt, wordt beloond: DWSE en VLABEL werken jobbonus uit

De Vlaamse overheid wil werklozen aanmoedigen om werk te zoeken, en tegelijkertijd werkenden stimuleren om aan het werk te blijven. Hiervoor werd de jobbonus in het leven geroepen. Het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL), Digitaal Vlaanderen en Cronos Public Services sloegen de handen in elkaar om deze bonus samen te realiseren.

Innovatie
FOD Mobiliteit en Vervoer innoveert met low-codeplatform vol voordelen

De FOD Mobiliteit en Vervoer ontwikkelt regelmatig nieuwe applicaties om de burger en het land te ondersteunen in het dagelijks leven te land, ter zee en in de lucht. Met de hulp van Cronos Public Services schakelde de FOD over naar een nieuw ontwikkelingsplatform waarbij gebruiksvriendelijkheid en snelheid centraal staat. Het geheim? Low-code.

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.