groeipakket
Business

AARON: het gratis online platform van Kind & Gezin dat alle aanwezigheden van elke opvanglocatie centraliseert.

Sinds 1 januari 2019 is het Groeipakket actief. Het Groeipakket omvat onder andere de vroegere kinderbijslag en heeft nog verschillende financiële tegemoetkomingen op maat van elk kind. Zo krijg je maandelijks ook een kinderopvangtoeslag, dit bedrag wordt berekend op de maandelijkse aanwezigheid van jouw kind in een opvanglocatie.

Om dit bedrag te kunnen berekenen heeft Kind & Gezin de aanwezigheidstijden per kind nodig. Het probleem was dat elke opvanglocatie zijn eigen manier had om die registraties bij te houden. Vaak was dit nog op papier of digitaal (lees: in excel). Om zo efficiënt mogelijk te werken, hadden ze een oplossing nodig. En daar hebben Aptus en Cronos Public Services voor gezorgd met een gratis online platform, AARON.

AARON is het gratis registratieplatform dat Kind & Gezin ter beschikking stelt voor alle opvanglocaties die onder hen vallen. Als opvanglocatie moet je op die manier geen ander duur programma aankopen om jouw registraties bij te houden. Dit bespaart al een grote kost voor de opvanglocaties. Het grote voordeel met AARON is dat alle aanwezigheden op 1 plaats beschikbaar zijn én deze automatisch elke maand naar Kind & Gezin worden doorgestuurd.

AARON is beschikbaar voor alle opvanglocaties in Vlaanderen. Ze kunnen vlot aanmelden en krijgen van Kind & Gezin gratis inlogbadges toegestuurd zodat ze het platform optimaal kunnen gebruiken. Ook is er een ouderportaal voorzien waarop de ouders kunnen inloggen en zo de registraties van hun kind kunnen opvolgen.

Elke opvanglocatie voegt zijn of haar kindjes toe in het platform en koppelt een inlogbadge dat voorzien is met een QR-code aan de kindjes. Deze kaart komt dan in de portefeuille van de ouders. In elke opvanglocatie is er ook een toestel aanwezig, dit kan een laptop, tablet of gewoon een gsm zijn. Als het kindje ‘s ochtends aankomt bij de opvanglocatie wordt de QR-code gescand. Als het kindje ‘s avonds weer naar huis vertrekt wordt de QR-code opnieuw gescand. Nu heeft Kind & Gezin voldoende gegevens om de ouders een correct kinderopvangtoeslag toe te kennen.

Alexander Vanwijnsberghe, Managing Director van Aptus, licht verder toe:

“We maken gebruik van een PWA (Progressive Web App) Dit is in feite een “gewone” website, die geoptimaliseerd is om gebruikt te worden op allerhande devices. Op smartphones en tablets kan je deze toevoegen aan je startscherm zodat het er in feite uitziet als een echte app. Dit zorgt ervoor dat onze app volledig cross-platform is en heel makkelijk bij te werken is zodat de gebruiker altijd van de laatste nieuwe versie kan genieten zonder dat hij een traag update proces moet doorlopen. Om je een idee te geven over hoeveel data het ongeveer gaat: sinds het begin van Aaron (1 Januari 2019) zijn er al meer dan 3.700.000 check-in/outs gebeurd. En dit voor een 24.000-tal kinderen.”

 

Bron: Aptus

Ontdek meer

Innovatie
FIT investeert in modern data-ecosysteem

Data wordt niet voor niets omschreven als ‘het nieuwe goud’. Het is enorm waardevol, en dat weten ze ook bij Flanders Investment & Trade (FIT). Om export te stimuleren en buitenlandse bedrijven te overtuigen om te investeren in België …

Business
Wat zegt uw brein over uw potentieel? De Pensioendienst zocht het uit

Leidinggevenden binnen de Federale Pensioendienst dragen een grote verantwoordelijkheid. Voor hun team, maar ook voor alle burgers die beroep doen op hun diensten. De Pensioendienst ging op zoek naar een manier om de nieuwe lichting …

Innovatie
Stad Antwerpen en Digipolis bouwen aan de digitale dienstverlening van de toekomst

Elke dag doen Antwerpse verenigingen beroep op de diensten en de infrastructuur van stad Antwerpen, bijvoorbeeld om subsidies aan te vragen of lokalen te reserveren. Om deze processen in goede banen te leiden en de communicatie met de burger …

Innovatie
Innovatielab NMBS komt op stoom dankzij Cronos Public Services

De NMBS heeft de ambitie om een innoverende speler op de markt te worden door nieuwe technologieën maximaal te benutten om haar service te verbeteren. Om die snel te kunnen testen werd het Innovatielab opgericht.

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.