In de pers

Kortrijk lanceert AI Virtuele Assistent als prototype voor Vlaanderen

  • Virtuele Assistent

  • Chat GPT

  • Gemeente zonder Gemeentehuis

Primeur in Vlaanderen: Stad Kortrijk zet een nieuwe stap in digitale transformatie! 

Vandaag vond de persconferentie rond de lancering van de AI Virtuele Assistent in samenwerking met Stad Kortrijk plaats.

Deze innovatieve chatbot, aangedreven door de artificiële intelligentie van ChatGPT, is niet alleen in staat om inwoners te helpen met hun vragen, maar ook om meldingen 7 dagen per week, 24 uur per dag te registreren.

Wat maakt deze Virtuele Assistent zo uniek?

  • Begrijpt de context en wat de gebruiker vraagt heel goed.
  • Detecteert emoties tijdens het gesprek en kan zo gepast reageren.
  • En binnenkort volgt ook een naadloze integratie met stedelijke diensten zoals het Thuisloket en Mijn Burgerprofiel, waardoor de dienstverlening verder wordt verbeterd.

 

Dit project – mogelijk gemaakt door een knappe samenwerking tussen Stad Kortrijk, intercommunale Leiedal, Digitaal Vlaanderen en onze competence centers Raccoons Group (SUMSUM), Arinti en Anvil – onderstreept het belang van innovatie in lokale besturen en hoe technologie kan worden ingezet om de dienstverlening te optimaliseren.

Of zoals Minister-president Jan Jambon vandaag ook uitte: “Deze Vlaamse regering investeert massief in digitalisering van het overheidsapparaat. Het is superbelangrijk dat de lokale besturen mee op de trein springen.“

Heeft u vragen over dit project of wenst u meer te weten over hoe u als lokaal bestuur ‘mee op deze trein kan springen’?

Neem gerust vrijblijvend contact op met onze accountmanagers! We helpen u samen met onze experten graag verder.

Dit nieuws werd intussen ook door de media opgepikt:

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Vrouwe Justitia met blinddoek en weegschaal
Event
De Cronos Groep aanwezig op lancering Europese Innovatiecentrum voor Justitie
2 weken geledenVorige week was De Cronos Groep aanwezig op de lancering van het Europese Innovatiecentrum voor Justitie, een baanbrekend initiatief in samenwerking met Microsoft en PwC. Deze mijlpaal markeert…
Lees meer
Aankondiging
Cronos Public Services wordt partner voor drie percelen binnen de raamovereenkomst ‘VITO ICT Infrastructuur 2023’

17 oktober 2023 – Cronos Public Services heeft recent de gunning ontvangen voor 3 percelen binnen de overheidsaanbesteding van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) voor de aankoop, huur of leasing van hard- en software (en gerelateerde diensten) binnen het domein van ICT infrastructuur. Dit partnerschap benadrukt de expertise en betrouwbaarheid van Cronos in het leveren van hoogwaardige ICT-oplossingen, specifiek voor de openbare sector.

Lees meer
In de pers
Modulair: een online platform om de leegstand in de stad Brugge tegen te gaan

21 september 2023 – Deze maand werd het online platform Modulair gelanceerd. Een verbindend netwerk tussen ondernemers, eigenaars en het beleid waarmee er slim wordt omgegaan met leegstaande ruimtes in de stad Brugge.

Lees meer
Event
Breng ons een bezoek op Trefdag Vlaanderen Digitaal 2023

15 september 2023 – Dit jaar draait alles om ‘Connecting the dots. Samen maken we het verschil!’. Een thema dat benadrukt hoe technologie, data en digitale dienstverlening Vlaanderen en haar overheden transformeren. Bezoek ons op onze stand, naast deze van Digitaal Vlaanderen.

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.