Generatieve AI in de publieke sector: implicaties, toepassingen & toekomst

 • 14 maart 2023

 • 11u - 12u

 • Webinar

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van deze baanbrekende technologie en kom te weten hoe het onze manier van leven en werken nu al verandert.

Wat mag u verwachten van deze webinar?

Wat zijn de implicaties van generatieve AI op de publieke sector? Welke praktische toepassingen zijn er vandaag al en welke kunnen we verwachten in de toekomst? Gaat OpenAI’s ChatGPT ons vanaf nu bijstaan in teksten schrijven of zal het toch eerder Google’s Bard zijn?

 

In een interactieve online sessie verkennen experten Sam Hendrickx en Michiel Vandendriessche van competence center Raccoons de revolutionaire wereld van generatieve AI met specifieke toepassingen voor de publieke sector. Samen met hen duiken we dieper in de verschillende AI-modellen, de ethische en juridische overwegingen rond deze geavanceerde technologie en hoe het onze overheidsinstanties kan impacteren — vandaag en in de toekomst.

 

Inhoud van de sessie:

 • Wat is generatieve AI en hoe werkt het?
 • De verschillende soorten generatieve AI-modellen en hun praktische toepassingen
 • De ethische en juridische overwegingen
 • De toekomst en impact van generatieve AI in de publieke sector en de samenleving als geheel
 • Hoe generatieve AI al gebruikt wordt in de overheid, onderwijs, burgerdiensten, overheidsmarketing, administratie, …
 • Héél veel demo’s

 

Deze sessie wordt gepresenteerd door Sam Hendrickx en Michiel Vandendriessche, oprichters van competence center Raccoons binnen De Cronos Groep, de Belgische experten in innovatieve technologieën. Op het einde van deze sessie zal u de juiste inzichten en tools in handen hebben om aan de slag te gaan met generatieve AI.

 

Praktisch:

Wanneer: 14 maart 2023 on 11:00

Waar: Online sessie in Teams

Taal: Nederlands

Voor wie is deze webinar interessant?*

 • Data Scientists en Analisten: Zij kunnen leren hoe ze generatieve AI-modellen kunnen gebruiken om nieuwe gegevens te genereren of bestaande datasets te verbeteren.
 • Technologische vernieuwers: Deze personen zijn verantwoordelijk voor het verkennen en invoeren van nieuwe technologieën die de activiteiten van de publieke sector kunnen verbeteren.
 • Beleidsmakers en strategen: Zij kunnen leren hoe generatieve AI kan worden gebruikt om beleidsvorming en besluitvorming in de publieke sector te informeren.
 • Leiders op het gebied van digitale transformatie: Generatieve AI kan helpen bij het automatiseren van bepaalde taken en het verbeteren van de efficiëntie in verschillende afdelingen binnen de publieke sector, waardoor het een belangrijk onderwerp is voor degenen die digitale transformatie-initiatieven leiden.
 • Communicatie- en marketingteams: Zij kunnen leren hoe generatieve AI kan worden gebruikt om gepersonaliseerde en boeiende inhoud te creëren, zoals video’s, afbeeldingen en tekst.

Kortom, iedereen binnen de publieke sector die geïnteresseerd is in de potentiële toepassingen van generatieve AI, of die wil begrijpen hoe het kan helpen bij het oplossen van complexe problemen, kan baat hebben bij het bijwonen van een webinar over dit onderwerp.

Deze webinar wordt u gratis aangeboden door Cronos Public Services en Raccoons

Herbekijk/-beluister hieronder enkele interviews met onze experten

Michiel Vandendriessche, Raccoons Group op Radio 1: “De Wereld van Sofie – Hoe werkt ChatGPT?”

Michiel Vandendriessche, Raccoons Group bij VRT NWS Laat: “Interview met Xavier Taveirne over ChatGPT”

Michiel Vandendriessche en Sam Hendrickx, Raccoons Group in Trends Talk op Kanaal Z – Canal Z: “Over generative AI, AI algemeen, Raccoons….”

Ontdek meer

Project
RSZ – ONSS gaat aan de slag met Matomo voor GDPR-proof webanalyses en data dashboards


09 februari 2023 – Samen met onze experten van competence center Fluo gingen we bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid aan de slag om GDPR-proof webanalyses en data dashboards op te maken in Matomo.

Lees meer
Aankondiging
Raamovereenkomst Archiefverwerking en Adviesverlening

02 februari 2023 – Samen met competence center Zeticon en het ecosysteem van maatwerkbedrijven rond Leve De Economie sloten we met Het Facilitiar Bedrijf van de Vlaamse overheid de raamovereenkomst Archiefverwerking en Adviesverlening af. Met deze raamovereenkomst kan u beroep doen op onze informatiebeheer experten.

Lees meer
Actualiteit
Beste wensen voor 2023!

22 december 2022 – We wensen u vanwege het Cronos Public Services team fijne feestdagen toe.
En in 2023 staan we naar goede gewoonte opnieuw voor u klaar!

Lees meer
Webinar
Ontdek hoe u Mijn Burgerprofiel nog vlotter kan implementeren met Drupal

15 december 2022 – Wist u dat u Mijn Burgerprofiel nog vlotter kan implementeren met Drupal? Ontdek de technische mogelijkheden tijdens deze gratis webinar op 16 januari 2023.

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.