Webinar

Generatieve AI in de publieke sector: implicaties, toepassingen & toekomst

 • 14 maart 2023

 • 11u - 12u

 • Webinar

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van deze baanbrekende technologie en kom te weten hoe het onze manier van leven en werken nu al verandert.

Wat mag u verwachten van deze webinar?

Wat zijn de implicaties van generatieve AI op de publieke sector? Welke praktische toepassingen zijn er vandaag al en welke kunnen we verwachten in de toekomst? Gaat OpenAI’s ChatGPT ons vanaf nu bijstaan in teksten schrijven of zal het toch eerder Google’s Bard zijn?

 

In een interactieve online sessie verkennen experten Sam Hendrickx en Michiel Vandendriessche van competence center Raccoons de revolutionaire wereld van generatieve AI met specifieke toepassingen voor de publieke sector. Samen met hen duiken we dieper in de verschillende AI-modellen, de ethische en juridische overwegingen rond deze geavanceerde technologie en hoe het onze overheidsinstanties kan impacteren — vandaag en in de toekomst.

 

Inhoud van de sessie:

 • Wat is generatieve AI en hoe werkt het?
 • De verschillende soorten generatieve AI-modellen en hun praktische toepassingen
 • De ethische en juridische overwegingen
 • De toekomst en impact van generatieve AI in de publieke sector en de samenleving als geheel
 • Hoe generatieve AI al gebruikt wordt in de overheid, onderwijs, burgerdiensten, overheidsmarketing, administratie, …
 • Héél veel demo’s

 

Deze sessie wordt gepresenteerd door Sam Hendrickx en Michiel Vandendriessche, oprichters van competence center Raccoons binnen De Cronos Groep, de Belgische experten in innovatieve technologieën. Op het einde van deze sessie zal u de juiste inzichten en tools in handen hebben om aan de slag te gaan met generatieve AI.

 

Praktisch:

Wanneer: 14 maart 2023 on 11:00

Waar: Online sessie in Teams

Taal: Nederlands

Voor wie is deze webinar interessant?*

 • Data Scientists en Analisten: Zij kunnen leren hoe ze generatieve AI-modellen kunnen gebruiken om nieuwe gegevens te genereren of bestaande datasets te verbeteren.
 • Technologische vernieuwers: Deze personen zijn verantwoordelijk voor het verkennen en invoeren van nieuwe technologieën die de activiteiten van de publieke sector kunnen verbeteren.
 • Beleidsmakers en strategen: Zij kunnen leren hoe generatieve AI kan worden gebruikt om beleidsvorming en besluitvorming in de publieke sector te informeren.
 • Leiders op het gebied van digitale transformatie: Generatieve AI kan helpen bij het automatiseren van bepaalde taken en het verbeteren van de efficiëntie in verschillende afdelingen binnen de publieke sector, waardoor het een belangrijk onderwerp is voor degenen die digitale transformatie-initiatieven leiden.
 • Communicatie- en marketingteams: Zij kunnen leren hoe generatieve AI kan worden gebruikt om gepersonaliseerde en boeiende inhoud te creëren, zoals video’s, afbeeldingen en tekst.

Kortom, iedereen binnen de publieke sector die geïnteresseerd is in de potentiële toepassingen van generatieve AI, of die wil begrijpen hoe het kan helpen bij het oplossen van complexe problemen, kan baat hebben bij het bijwonen van een webinar over dit onderwerp.

Deze webinar wordt u gratis aangeboden door Cronos Public Services en Raccoons

Herbekijk/-beluister hieronder enkele interviews met onze experten

Michiel Vandendriessche, Raccoons Group op Radio 1: “De Wereld van Sofie – Hoe werkt ChatGPT?”

Michiel Vandendriessche, Raccoons Group bij VRT NWS Laat: “Interview met Xavier Taveirne over ChatGPT”

Michiel Vandendriessche en Sam Hendrickx, Raccoons Group in Trends Talk op Kanaal Z – Canal Z: “Over generative AI, AI algemeen, Raccoons….”

Ontdek meer

Aankondiging
Infront en Microsoft Dynamics 365 zorgen voor technologische innovatie bij De Lijn
4 weken geledenDe Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn (& haar exploitanten) bedient dagelijks honderd duizenden mensen en is zo verantwoordelijk voor meer dan 200 miljoen voertuigkilometers op jaarbasis. Met behulp van…
Lees meer
Aankondiging
Spotbooking maakt toegang tot autoluwe zones en inname van openbaar domein in Mechelen makkelijker
1 maand geledenStad Mechelen, Geosparc en Cronos Public Services slaan de handen in elkaar om de aanvraag van vergunningen gebruiksvriendelijker te maken voor burger én stadsdienst. Het project is wederom…
Lees meer
In de pers
Stad Brugge – toonaangevende toeristische trekpleister die technologie en innovatie stevig omarmt
1 maand geledenStad Brugge zet de toon voor innovatie met de lancering van een nieuw Tourist Data Management System (TDMS). Met de hulp van Cronos Public Services en Codana ontwikkelden…
Lees meer
Project
Microsoft Copilot: een nieuw tijdperk van juridische efficiëntie bij FOD Justitie
1 maand geledenDe FOD Justitie kan sinds kort een beroep doen op een slimme assistent. In samenwerking met Microsoft heeft competence center RoboRana een baanbrekende proof of concept gerealiseerd, speciaal…
Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.