Actualiteit

Duaal Leren nu ook mogelijk in het volwassenenonderwijs

  • Duaal Leren

  • Volwassenenonderwijs

  • Dataplatform

Sinds dit schooljaar maakt Departement Werk en Sociale Economie duale opleidingen ook mogelijk in het volwassenenonderwijs.

‘Duaal leren’ bestaat reeds 3 jaar als volwaardig traject in het secundair onderwijs. Via dit systeem kunnen jongeren vanaf 15 jaar leren in de klas combineren met leren op de werkvloer.

Sinds dit schooljaar ontvangen cursisten die leren in een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) combineren met leren op de werkvloer ook een leervergoeding.

Om deze duale opleidingen in zowel het secundair als volwassenenonderwijs mogelijk te maken werken we van in het prille begin mee aan de applicatie ‘Werkplek Duaal’ en het bijhorend dataplatform.

Deze intense samenwerking gaf onze teams een hefboom om verdere evoluties, zoals nu ook Duaal Leren voor het volwassenenonderwijs, goed op de rails te krijgen.

Alle info over Duaal Leren kan u terugvinden op https://www.duaalleren.vlaanderen/.

Heeft u nog vragen over dit project?
Aarzel niet om ons te contacteren.

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

In de pers
Modulair: een online platform om de leegstand in de stad Brugge tegen te gaan

21 september 2023 – Deze maand werd het online platform Modulair gelanceerd. Een verbindend netwerk tussen ondernemers, eigenaars en het beleid waarmee er slim wordt omgegaan met leegstaande ruimtes in de stad Brugge.

Lees meer
Event
Breng ons een bezoek op Trefdag Vlaanderen Digitaal 2023

15 september 2023 – Dit jaar draait alles om ‘Connecting the dots. Samen maken we het verschil!’. Een thema dat benadrukt hoe technologie, data en digitale dienstverlening Vlaanderen en haar overheden transformeren. Bezoek ons op onze stand, naast deze van Digitaal Vlaanderen.

Lees meer
Project
Een geoptimaliseerde dienstverlening bij Energiehuis Oostende dankzij Salesforce Service Cloud

31 augustus 2023 –
Een ware Salesforce transformatie zorgt voor een geoptimaliseerde dienstverlening bij Energiehuis Oostende. Samen met onze experten van competence center Brightfox hielpen we hen de overstap naar Salesforce Service Cloud te maken.

Lees meer
Project
Een nieuw centraal platform op basis van Drupal 9 voor het Departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM) van de Vlaamse Overheid

24 augustus 2023 – Het nieuwe platform biedt niet alleen een naadloze ervaring met functionaliteiten zoals een fotocarrousel en broodkruimelnavigatie, maar heeft ook een innovatieve subsidiewijzer geïntegreerd.

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.