Actualiteit

Duaal Leren nu ook mogelijk in het volwassenenonderwijs

  • Duaal Leren

  • Volwassenenonderwijs

  • Dataplatform

Sinds dit schooljaar maakt Departement Werk en Sociale Economie duale opleidingen ook mogelijk in het volwassenenonderwijs.

‘Duaal leren’ bestaat reeds 3 jaar als volwaardig traject in het secundair onderwijs. Via dit systeem kunnen jongeren vanaf 15 jaar leren in de klas combineren met leren op de werkvloer.

Sinds dit schooljaar ontvangen cursisten die leren in een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) combineren met leren op de werkvloer ook een leervergoeding.

Om deze duale opleidingen in zowel het secundair als volwassenenonderwijs mogelijk te maken werken we van in het prille begin mee aan de applicatie ‘Werkplek Duaal’ en het bijhorend dataplatform.

Deze intense samenwerking gaf onze teams een hefboom om verdere evoluties, zoals nu ook Duaal Leren voor het volwassenenonderwijs, goed op de rails te krijgen.

Alle info over Duaal Leren kan u terugvinden op https://www.duaalleren.vlaanderen/.

Heeft u nog vragen over dit project?
Aarzel niet om ons te contacteren.

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Project
Datamigratie en cyberveiligheid: FOD Sociale Zekerheid moderniseert IT-infrastructuur

13 juni 2024 – Het datacentrum van de FOD Sociale Zekerheid wordt tegen eind 2026 ontmanteld. Dit past binnen de bredere strategie van de federale overheid om de digitale transformatie te versnellen en de dataveiligheid te verhogen. De FOD ging op zoek naar een toekomstbestendige oplossing en vond die met de hulp van Cronos Public Services.

Lees meer
Raamcontract
Het VITO-raamcontract in de praktijk: Universiteit Antwerpen breidt opslaginfrastructuur uit

12 juni 2024 – Cronos Public Services werd via het VITO-raamcontract ingeschakeld om de opslaginfrastructuur van Universiteit Antwerpen uit te breiden. Dit project versterkt de digitale capaciteit van de universiteit en ondersteunt haar onderzoeksinitiatieven. Competence center Neoria werd ingeschakeld voor het leveren van hoogwaardige ICT-oplossingen.

Lees meer
Raamcontract
Optimaliseer uw bedrijfsprocessen met de Camunda-overeenkomst

11 juni 2024 – Het Cronos competence center Blue Goose haalde een raamovereenkomst met Smals binnen voor het leveren van Camunda-diensten en -support. Dit betekent dat u, als u actief bent binnen de overheid, een beroep kunt doen op Cronos Public Services om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Lees meer
Awards
Jef De Wit en Dirk Deroost winnen IT Lifetime Achievement award van Computable

23 mei 2024 – Op Cybersec Europe 2024 werden gisteren de ComputableAwards uitgereikt en waar Dirk Deroost en Jef De Wit de IT Lifetime Achievement award in de wacht sleepten!

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.