Actualiteit

Duaal Leren nu ook mogelijk in het volwassenenonderwijs

  • Duaal Leren

  • Volwassenenonderwijs

  • Dataplatform

Sinds dit schooljaar maakt Departement Werk en Sociale Economie duale opleidingen ook mogelijk in het volwassenenonderwijs.

‘Duaal leren’ bestaat reeds 3 jaar als volwaardig traject in het secundair onderwijs. Via dit systeem kunnen jongeren vanaf 15 jaar leren in de klas combineren met leren op de werkvloer.

Sinds dit schooljaar ontvangen cursisten die leren in een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) combineren met leren op de werkvloer ook een leervergoeding.

Om deze duale opleidingen in zowel het secundair als volwassenenonderwijs mogelijk te maken werken we van in het prille begin mee aan de applicatie ‘Werkplek Duaal’ en het bijhorend dataplatform.

Deze intense samenwerking gaf onze teams een hefboom om verdere evoluties, zoals nu ook Duaal Leren voor het volwassenenonderwijs, goed op de rails te krijgen.

Alle info over Duaal Leren kan u terugvinden op https://www.duaalleren.vlaanderen/.

Heeft u nog vragen over dit project?
Aarzel niet om ons te contacteren.

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Aankondiging, In de pers
Lancering StadsApp Brugge: de nieuwe en snelste manier om een afspraak of melding te maken

08 november 2022 – Stad Brugge lanceert de gloednieuwe StadsApp. Deze applicatie voor de smartphone is nu de snelste manier om een afspraak of melding te maken bij de Stad. Het is een mijlpaal in de mobiele dienstverlening.

Lees meer
Aankondiging
Cybersecurity Awareness Month: Cybersecurity verbetertrajecten onder de aandacht

27 oktober 2022 – De cyberveiligheid in bedrijven verhogen, dat is het doel van de Vlaamse overheid. Wij zijn één van de geselecteerde partners door Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) om kmo’s hierin te adviseren en begeleiden.

Lees meer
Event
Salesforce Public Sector Solutions Ontbijtsessie
Wenst u de digitale transformatie binnen uw dienst, departement of gemeente/stad te versnellen en bent u benieuwd hoe Salesforce u hierbij kan ondersteunen?   Noteer dan alvast 17 november in…
Lees meer
Event
AWS Discovery Days
Een inleiding tot AWS gegeven door twee competence centers: Scale en The Campus, officiële AWS training partner. Tijdens de AWS Discovery Day evenementen maakt u kennis met de basisprincipes van…
Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.