Creatief

CJM haalt IT-talent op maat in huis

Om als hedendaagse organisatie te beantwoorden aan de vragen en behoeften van de burger, is een gebruiksvriendelijke digitale omgeving onontbeerlijk. Dat weet ook het Departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM). Om hun webapplicatie Kiosk te optimaliseren, zocht CJM een Test Engineer en die vonden ze dankzij Cronos Public Services.

CJM ontwikkelde de webapplicatie Kiosk voor de aanvraag van werkings- en projectsubsidies, beurzen en certificaten. Om te testen of de online formulieren daarvoor naar behoren werken of wat de eventuele foutmeldingen zijn, was het CJM op zoek naar een Test Engineer. Cronos Public Services stapte graag mee in dit verhaal en vond de geschikte kandidaat bij Passwerk. Sinds 2008 schakelt dit IT-bedrijf met succes de kwaliteiten van mensen met een autismespectrumprofiel in voor software testing, software ontwikkeling, quality assurance opdrachten en Business Intelligence. De ambitie is om zo veel mogelijk personen met autisme binnen het reguliere arbeidscircuit tewerk te stellen en zo uit te groeien tot een unieke speler op de markt. Kortom, een weldoordachte combinatie van maatwerk en competentiemanagement.

Inzetten op diversiteit

Cronos Public Services zet zich al jaren met vol enthousiasme in om Passwerk te promoten. Niet alleen om de maatschappelijke relevantie in de kijker te zetten, maar vooral om optimaal kansen te geven aan het grote potentieel van beschikbaar IT-talent. Momenteel stelt Passwerk maar liefst 143 consultants, 117 Test Engineers en 26 developers tewerk bij meer dan 200 klanten. Ongeveer de helft van de consultants werkt voor de federale, Vlaamse, Brusselse of Waalse overheid. Dat is geen toeval volgens Gert Willems, Teamverantwoordelijke IT bij CJM: “De kwaliteiten van personen met autisme komen volgens mij beter tot hun recht binnen een gestructureerde context met veel vaste procedures, zoals dat bij de overheid vaak het geval is. Wij zetten ook in op diversiteit en willen de kennis en ervaring van iedereen benutten. Mensen met autisme zijn goede analytische denkers en halen daardoor bugs uit software en applicaties die anders misschien niet meteen worden opgemerkt.”

Ondersteuning door jobcoach

Bij CJM zijn ze dus al langer overtuigd dat het loont om de talenten van personen met autisme aan te boren. Katleen Van de Cruys is Projectleider IT bij CJM en begeleidt sinds vorig jaar Test Engineer Lennart: “Onze eerdere ervaringen met Passwerk zijn altijd positief geweest. Het bedrijf biedt een goede ondersteuning voor hun consultants maar ook voor de betrokken bedrijven of organisaties. Zo is er een jobcoach die het hele proces opvolgt, van assessment over opleiding tot tewerkstelling. Voordat Lennart bij ons aan de slag ging, organiseerde de jobcoach een introductieworkshop om ons te informeren over autisme, wat de verwachtingen zijn, hoe we Lennart kunnen ondersteunen, … Elke nieuwe medewerker heeft tijd nodig om zich aan te passen, de collega’s te leren kennen en de werking van de organisatie te ontdekken. Bij Lennart was dat niet anders.”

Verrijkende samenwerking

Voor Lennart is het zijn eerste job, maar intussen neemt hij al verschillende taken op die Kathleen hem toewijst. Communicatie blijkt daarbij het belangrijkste codewoord. “Ik heb geleerd om heel duidelijke instructies te geven in bijvoorbeeld de chat in Teams en niet zomaar snel iets te schrijven. Of na een telefoongesprek stuur ik een samenvattende mail om alles nog eens goed gestructureerd uit te leggen. Het doet me plezier om Lennart te zien groeien in zijn rol. Dankzij Cronos Public Services hebben we er een professionele collega bij die beantwoordt aan al onze verwachtingen.”

Ook Gert Willems vindt de samenwerking een verrijking. Voor hem is dit een pleidooi om inclusief te werken, ook al vraagt dat een zeker engagement van de organisatie: .” De samenwerking met Passwerk is ook na vele jaren nog steeds het ideale antwoord op de digitale uitdagingen.

Op zoek naar IT-talent?

Cronos Public Services kent het IT-landschap door en door en is hét aanspreekpunt voor de Belgische publieke instellingen om de juiste oplossing te vinden voor digitale transformaties of IT-uitdagingen. Is jouw organisatie ook op zoek naar de best mogelijke IT-partner? Cronos Public Services zet je graag op weg om het profiel te vinden dat bij jouw project past.

“We zetten in op diversiteit en willen alle kennis en ervaring van iedereen benutten.”

– Gert Willems – Teamverantwoordelijke IT bij CJM

Katleen Van de Cruys
Lennart
Gert Willems

Ontdek meer

Business
Veilig studeren in het digitale tijdperk met hogeschool Odisee

In een tijd van groeiende digitalisering worden cybersecurity en informatiebeveiliging steeds belangrijker. Ook Odisee weet dat en wil de gegevens van studenten en werknemers dag en nacht beschermen.

Business
Pilootafdeling van het departement Omgeving ontketent de kracht van talent

Samen met Cronos Public Services bracht de afdeling Partnerschappen met Besturen en Maatschappij (PBM) als pilootafdeling van het departement Omgeving de aanwezige talenten op de werkvloer in kaart en ontdekte nieuwe manieren om het potentieel van de medewerkers te ontketenen.

Innovatie
Enabel verbindt internationale medewerkers met digitale tools

Enabel is het Ontwikkelingsagentschap van de federale overheid. Het agentschap, met hoofdzetel in Brussel, beheert met 2000 medewerkers zo’n 170 ontwikkelingsprojecten in een twintigtal landen in Afrika en het Midden-Oosten. Om vlot te kunnen samenwerken over de grenzen heen, groeide de nood aan een gemeenschappelijk platform, ondersteund door experten en digitale oplossingen. Cronos Public Services hielp het agentschap met een voorstel op maat.

Innovatie
Thomas More bouwt toekomst uit met nieuwe website

Met meer dan 21.000 studenten is Thomas More uitgegroeid tot de grootste hogeschool van Vlaanderen. Momenteel schrijft de kennisinstelling aan een nieuw hoofdstuk, met een sterke focus op levenslang leren, internationalisering en onderzoek. Bij dat nieuwe hoofdstuk hoort ook een gecentraliseerde website met daarop alle opleidingen, onderzoekscentra en andere initiatieven. Om de technische, creatieve en strategische aspecten van die overkoepelende website uit te werken, deed Thomas More beroep op Cronos Public Services.

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.