Project

Cronos Public Services versterkt digitale transformatie van Toerisme Vlaanderen onder VITO-raamcontract

  • VITO-raamcontract

  • Toerisme Vlaanderen

  • Azure Cloud

Cronos Public Services heeft de aanbesteding gewonnen voor de ICT-diensten van Toerisme Vlaanderen, onder het VITO-raamcontract. De komende vier jaar optimaliseren we de digitale infrastructuur van Toerisme Vlaanderen, met een bijzondere focus op de Azure Cloud-omgeving, de Microsoft-licenties en consultancy. 

VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, biedt organisaties en diensten binnen de publieke sector de mogelijkheid om via het raamcontract ‘ICT-infrastructuur’ gebruik te maken van de expertise van Cronos Public Services. In deze raamovereenkomst fungeert VITO als aankoopcentrale, waardoor Vlaamse overheden, lokale besturen en andere aangesloten partijen toegang krijgen tot hoogwaardige ICT-infrastructuuroplossingen. Na een offertefase via een mini-competitie kwam het aanbod van Cronos Public Services als het beste uit de bus.   

Private en publieke cloudomgevingen

Deze nieuwe opdracht is erop gericht de continuïteit van bestaande systemen te waarborgen. Cronos Public Services zal via consultancy deze rol opnemen en zorgen voor de uitbreiding met nieuwe innovatieve diensten. Daarbij is het cruciaal dat zowel de interne als de externe cloudomgevingen naadloos blijven functioneren. 

Een nieuw hoofdstuk in Azure Cloud

Het datacenter van Toerisme Vlaanderen draait grotendeels in de Azure Cloud. Deze omgeving biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig is om de groeiende digitale behoeften te ondersteunen. Dankzij de samenwerking met Cronos Public Services zal deze infrastructuur verder worden geoptimaliseerd en uitgebreid. Daarnaast zal het Cloud Adoption Framework worden geïmplementeerd om de migratie naar de cloud in goede banen te leiden. Dit gestructureerde proces garandeert een veilige, betrouwbare overgang naar nieuwe cloudgebaseerde werkwijzen en toepassingen. 

Licentiebeheer en consultancy

We nemen ook het beheer van diverse Microsoft-licenties voor onze rekening, waaronder Office 365 en Dynamics CRM. Deze licenties zijn cruciaal voor de dagelijkse werking van Toerisme Vlaanderen, omdat ze de toegang tot essentiële tools zoals Power BI, Microsoft Teams en SharePoint Online garanderen. Het nieuwe raamcontract biedt de flexibiliteit om licenties uit te breiden en aan te passen aan de veranderende behoeften van de organisatie. Naast het beheer van deze licenties zullen we ook optreden als consultancy partner voor deze overheidsdienst.  

Een solide samenwerking voor de toekomst

Met deze samenwerking zet Toerisme Vlaanderen een belangrijke stap in de verdere digitalisering. Door de combinatie van geavanceerd licentiebeheer, consultancy en het optimaliseren van de cloudomgeving, wordt de continuïteit en innovatie van de digitale infrastructuur gewaarborgd.  

Wenst u op de hoogte te blijven van al onze nieuwsupdates?

Volg dan zeker onze Cronos Public Services NV pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Event
Breng ons een bezoek op Trefdag Vlaanderen Digitaal 2024

22 oktober 2024 – Deze donderdag, op 24 oktober 2024, vindt opnieuw Trefdag Vlaanderen Digitaal plaats in Flanders Expo.
Een evenement waar de digitale toekomst van Vlaanderen centraal staat en waar we ook dit jaar als vaste partner van de partij zijn.

Lees meer
Project
Cronos Public Services en Evolane winnen aanbesteding voor Federale Pensioendienst: vier jaar proactieve monitoring en optimalisatie van applicaties

22 oktober 2024 – Cronos Public Services haalt de aanbesteding van de Federale Pensioendienst binnen voor het monitoren van hun applicaties. Vier jaar lang zal competence center Evolane instaan voor de nodige licenties, kennis en knowhow om de monitoring van applicaties zoals MyPension op een proactieve manier te optimaliseren en de gebruikservaring te verbeteren. 

Lees meer
Event
Numble geselecteerd als finalist van de Vlaanderen Hackathon 2024

17 oktober 2024 – Afgelopen drie dagen hebben onze experten van Numble, samen met Stad Kortrijk en Intercommunale Leiedal, de kracht van ecosystemen in de praktijk gebracht tijdens de ‘Vlaanderen Hackathon 2024’, georganiseerd door Digitaal Vlaanderen en VLAIO met de steun van Microsoft. Uit 13 deelnemende teams werden zij samen met nog 4 andere teams geselecteerd om op de Trefdag zelf te komen presenteren.

Lees meer
Media, Project
Antwerpen in je broekzak: Mijn Antwerpen-app brengt dienstverlening dichter bij de burger

15 oktober 2024 – De lancering van de Mijn Antwerpen-app markeert een belangrijke stap in de digitale transformatie van Stad Antwerpen. Met meer dan 35.000 downloads binnen vier maanden toont deze slimme tool aan dat Antwerpenaren écht zaten te wachten op een gebruiksvriendelijke oplossing die hun dagelijks leven vereenvoudigt.

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.