Raamcontract

Het VITO-raamcontract in de praktijk: Universiteit Antwerpen breidt opslaginfrastructuur uit

  • VITO-raamcontract

  • Neoria

  • UAntwerpen

Cronos Public Services werd via het VITO-raamcontract ingeschakeld om de opslaginfrastructuur van Universiteit Antwerpen uit te breiden. Dit project versterkt de digitale capaciteit van de universiteit en ondersteunt haar onderzoeksinitiatieven. Competence center Neoria werd ingeschakeld voor het leveren van hoogwaardige ICT-oplossingen.

VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, geeft organisaties en diensten binnen de openbare sector de mogelijkheid om met het raamcontract ‘ICT-infrastructuur’ een beroep te doen op Cronos Public Services. VITO treedt voor deze raamovereenkomst op als aankoopcentrale. Vlaamse overheden, lokale besturen en andere afnemers kunnen dankzij deze raamovereenkomst genieten van hoogwaardige ICT-infrastructuuroplossingen.  

Kwalitatieve ICT-oplossingen 

Voor alles wat te maken heeft met servers en opslag (perceel 1), back-up en archivering (perceel 2) en hypervisor en cloud (perceel 3) kunt u bij ons terecht. Concreet gaat het om ICT-gerelateerde producten en diensten, waaronder hardware, software, consultancy, implementatie en ondersteuning. We leggen de nadruk op kwaliteit en zetten ons in voor het leveren van oplossingen die naadloos aansluiten bij de behoeften van onze klanten. 

Betrouwbaar en veilig digitaal archief 

Ook Universiteit Antwerpen maakt gebruik van het raamcontract. Momenteel werkt de universiteit samen met Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en de Vrije Universiteit Brussel aan het FAIR Vaultproject. Het project beoogt om een betrouwbaar en veilig digitaal archief op te zetten voor de bewaring van gevoelige onderzoeksgegevens op lange termijn. Om dit project succesvol te realiseren, is het essentieel dat ze toegang hebben tot state-of-the-art opslagcapaciteit. 

Geïntegreerde oplossing voor opslaginfrastructuur 

Universiteit Antwerpen maakt voor haar opslag gebruik van NetApp MetroCluster, een geïntegreerde oplossing die zowel software- als hardwarecomponenten omvat. In het kader van het FAIR Vault-project koos de universiteit ervoor om haar bestaande opslagcapaciteit uit te breiden. Onze ICT-experts van Neoria zorgden voor de volledige implementatie, inclusief het voorzien van voldoende volumes en het verplaatsen van de data. Zo werd Universiteit Antwerpen volledig ontzorgd met een oplossing op maat die voldoet aan haar specifieke wensen. 

WENST U OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN AL ONZE NIEUWSUPDATES?

Volg dan zeker onze pagina op LinkedIn

Ontdek meer

Media, Project
Antwerpen in je broekzak: Mijn Antwerpen-app brengt dienstverlening dichter bij de burger

15 oktober 2024 – De lancering van de Mijn Antwerpen-app markeert een belangrijke stap in de digitale transformatie van Stad Antwerpen. Met meer dan 35.000 downloads binnen vier maanden toont deze slimme tool aan dat Antwerpenaren écht zaten te wachten op een gebruiksvriendelijke oplossing die hun dagelijks leven vereenvoudigt.

Lees meer
Event
Breng ons een bezoek op Trefdag Vlaanderen Digitaal 2024

04 oktober 2024 – Binnen iets minder dan 3 weken, op 24 oktober, vindt opnieuw Trefdag Vlaanderen Digitaal plaats in Flanders Expo.
Een evenement waar de digitale toekomst van Vlaanderen centraal staat en waar we ook dit jaar als vaste partner van de partij zijn.

Lees meer
Project
Opgroeien zet in op digitale transformatie: sneller en veiliger ondersteuning voor gezinnen in Vlaanderen en Brussel

23 augustus 2024 – Bij Opgroeien draait alles om het bieden van de best mogelijke ondersteuning aan kinderen en gezinnen. Samen met onze experts en Brightfox hebben we via Project ZOE 2.0 een aanzienlijke stap vooruit gezet in de digitalisering van hun processen, waardoor gezinnen nu sneller en efficiënter hulp krijgen.

Lees meer
Project
Datamigratie en cyberveiligheid: FOD Sociale Zekerheid moderniseert IT-infrastructuur

13 juni 2024 – Het datacentrum van de FOD Sociale Zekerheid wordt tegen eind 2026 ontmanteld. Dit past binnen de bredere strategie van de federale overheid om de digitale transformatie te versnellen en de dataveiligheid te verhogen. De FOD ging op zoek naar een toekomstbestendige oplossing en vond die met de hulp van Cronos Public Services.

Lees meer

Elk kwartaal bundelen we relevant nieuws en boeiende cases in onze nieuwsbrief. Schrijf u hier in om deze te ontvangen.